×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Gaismas vides objekts “Laimes aka” Siguldas pils kvartālā

18. decembris - 02. janvāris

Siguldas pils kvartālā šajā nedēļas nogalē, no 18. decembra, būs vērojams gaismas stāsts “Laimes aka”, kas vedīs gaismas un mūzikas ceļojumā, lai stāstītu Laimes akas simbolisko stāstu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Gaisma objekta ideja meklējama latvisko ziemas saulgriežu tradīcijās un tiešā veidā apspēlē labi zināmo puzura moduli, kas ir harmoniska visuma simbols, kas labvēlīgi ietekmē vidi un cilvēku, ietverot sevī atdzimstošās gaismas ideju. Gaismas vides objektu, ievērojot visus drošības pasākumus, individuāli būs iespēja apmeklēt diennakts tumšajā laikā no plkst. 17.00 līdz 21.30 visu svētku laiku līdz 2. janvārim.

Domājot par svētku laika noskaņu Siguldā, īpašs uzsvars šogad likts tieši uz vides objektiem, kas nav koncentrēti vienā atrašanās vietā, bet gan izvietoti tā, lai veicinātu pastaigas un mazinātu iespēju pulcēties vairākiem svētku laika baudītājiem vienuviet. Arī gaismas stāsta “Laimes aka” koncepcija paredz pastaigu Siguldas Jaunās pils dārzā, izbaudot gaismu projekcijas un audio pavadījumu no jebkuras Pils kvartāla vietas.

Lai mudinātu gan novada iedzīvotājus, gan pilsētas viesus doties garākās pastaigās, svētku gaidīšanas laikā Siguldā izveidoti arī citi vides objekti:

  • Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā skatāms vides objekts “Atceries neaizmirst”, kurā trīs dažādi eņģeļi stāsta mums stāstu par ikdienas vērtībām, kuras uzskatām par pašsaprotamām. Tāpēc akcijai izvēlēts nosaukums “Atceries neaizmirst”, tādējādi atgādinot par būtiskām ikdienas vērtībām, piemēram, šajos svētkos piezvanīt kādam, kurš ir viens un ilgojas pēc savas ģimenes vai draugiem; vai rūpēties par savu tuvāko un tālāko apkārtni – ģimeni, dabu, valsti. Vides objektā visapmeklētākais ir fotostūrītis, kur ik viens aicināts nofotografēties, piemērot eņģeļa spārnus ar atgādinājumu, ka ikviens mēs kādam ar savu atbalstu, rūpēm vai vienkāršu klātbūtni varam būt beznosacījumu dāvana. Šajā namiņā ikviens, kurš vēlas iepriecināt kādu novadnieku, var dāvanu grozā novietot dāvaniņu, kuru savukārt var paņemt kāds, kurš šajos svētkos jūtas vientuļi, skumji, vai vienkārši nesaņems nevienu dāvaniņu. Tas visvairāk iepriecinās un liks pasmaidīt šajos svētkos.
  • No Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, kurā skaisti mirdzi pilsētas centrālā eglīte, līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izveidota interaktīva “Eņģeļu taka”, kas īpaši piemērota bērniem – jaunākajiem svētku brīnuma meklētājiem un gaidītājiem. Interaktīvā pastaigu taka aplūkojama ar mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību, kurā atdzīvosies 10 dažādi eņģeļi. Starp citu, “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu un līdz ar to pastaigas dalībnieki aicināti doties uz Siguldas spieķu darbnīcu Siguldas pils kvartālā, lai izveidotu savu piemiņas dāvanu. Spieķu darbnīca norisināsies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.
  • Svētku laukumā ziemas rotā aplūkojams S!, kuru šajā gadā ziedošanas akcijas “Eņģeļi pār Latviju” laikā ar eņģeļu tematiku apgleznots grafiti tehnikā, kuru veica mākslinieks Dainis Rudens.

Aicinām novadniekus saudzēt savu veselību, ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un svētkus pavadīt klusāk, savu vistuvāko lokā, kā arī veltot laiku pastaigām un aktivitātēm svaigā gaisā veselīga dzīvesveida saglabāšanai.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi