×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Koprades laboratorijas #DariSavuPilsētu Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā

12. februāris - 31. maijs

 

Koprades laboratorijas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tika veidotas brīdī, kad kultūrvietas valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu dēļ apmeklētājiem slēgtas. Kultūras centrs “Siguldas devons” sadarbībā ar profesionāliem māksliniekiem un radošiem siguldiešiem radīja vietu, kurā caur mākslas valodu runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām. Trīs mēnešu laikā koprades laboratoriju piedāvājumā aktivizējot dažādu mākslas jomu un iedzīvotāju sadarbību, tika veidoti ceļi kopīgai nākotnei, radīti jauninājumi, rosinot uz pārmaiņām domāšanā un rīcībā un rodot iespēju atklāt savu potenciālu gan sabiedrībai kopumā, gan ikvienam iedzīvotājam. Patlaban līdz 3. jūnijam koprades laboratorijās Daba”, “Pilsēta” un Nākotne” apskatāma noslēdzošā mākslas projektu sērija.

Dabas laboratorijā caur Annas Priedolas darbu sēriju datu receptes” tapis darbs Mūsu maize”, kurā māksliniece dažādus abstraktus lielumus un attiecības attēlo, izmantojot pārtiku kā mākslas materiālu. Dati un statistika parāda lietu un procesu kopainu, taču reizēm šī abstraktā informācija šķiet grūti uztverama. Tajā skatāma maizes klaipos attēlota Siguldas novada uzņēmējdarbības izaugsme, kas fiksēta četros novadam nozīmīgos gados – 2000., 2003., 2009. un 2021. gadā.

Pilsētas laboratorijā aplūkojama noslēdzošā daļa foto projektam “Trešā acs”. Instalācijā iespējams apskatīt visu projektā iesaistīto dalībnieku – 21 siguldieša – radītās fotogrāfijas. Sigulda nav tikai ierastie skati pastkartēs. Atmiņā paliekošas pieturvietas pa ceļam uz darbu vai bērnudārzu, mīļākie pastaigu maršruti, noslēpumainās meža takas un pirmie plaukstošie ziedi mazdārziņos. Projektā piedalījās gan pirmsskolas vecuma bērni, gan jaunieši un gados vecāki novadnieki. Visiem dalībniekiem tika nodrošināti vienādi fotografēšanas apstākļi – fotogrāfijas tika uzņemtas ar vienādiem fotoaparātu modeļiem un uz vienādas jutības 36 kadru fotofilmām.

Nākotnes laboratorijā skatāma Latvijas digitālā mākslinieka howiseedatworld 45 darbu kompilācija. Tajā mākslinieks dalās vīzijā par nākotnes muzejiem, mākslas baudīšanas pieredzi un to, kāda tā varētu būt nākamajām paaudzēm. Katrā no digitālajiem mākslas darbiem atspoguļots nākotnes muzeja apmeklētājs un ārējās pasaules jutekliski empīriskais atspoguļojums, kas izveidojies mijiedarbībā ar šo pasauli, veidojot pamatu zināšanām par to. Izstādes mērķis ir ne tikai ļaut skatītājam iztēloties muzeju apmeklējumu nākotni, bet arī darīt to ar kriptomākslas palīdzību, kas daudziem varētu šķist futūristisks sapnis, taču šobrīd ir pārņēmis visu pasauli.

#darisavupilsētu

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi