×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Bezmaksas elektrotehnikas izvešana

29. marts

Veicinot atkritumu šķirošanu un izejvielu nonākšanu otrreizējā pārstrādē, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina Siguldas novada iedzīvotājus pieteikties nolietotās elektrotehnikas savākšanai no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Elektrotehnikas izvešana notiks 1. un 29. martā.

Elektroiekārtu bezmaksas izvešana no mājsaimniecībām vai uzņēmumiem jāpiesaka vismaz divas darbdienas pirms vēlamā izvešanas datuma. Attiecīgi, lai pieteiktu pakalpojumu uz 1. martu, pieteikšanās jāveic līdz 24. februārim (ieskaitot), savukārt, lai pieteiktu pakalpojumu uz 29. martu, jāpiesakās līdz 24. martam (ieskaitot), rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv un norādot pakalpojuma saņemšanas adresi, nododamo iekārtu apjomu un kontaktinformāciju saziņai.

Elektroiekārtu izvešanai var pieteikties gan fiziskas, gan juridiskas personas. Vienā izvešanas reizē iespējams bez maksas nodot neierobežotu apjomu tehnikas, sākot no 40 kilogramiem iekārtu kopējā svara. Elektroiekārtu izvešana mazākam tehnikas apjomam un sev vēlamajā datumā tiek nodrošināta par maksu – 15 eiro+PVN.

Ņemot vērā valstī ieviestos drošības pasākumus, elektroiekārtu izvešana tiek organizēta bezkontakta veidā. Tas nozīmē, ka elektrotehnikas izvešana tiks nodrošināta no pieteicēja adreses ārējām durvīm (mājas pagalms, daudzīvokļa mājas galvenās ieejas durvis) un klientam izvešanas dienā ir jānodrošina brīva piekļuve iekārtām, lai “Jumis” darbinieki var tās aizvest.

Veicot minēto atkritumu izvešanu, netiks savākti cita veida atkritumi, piemēram, sadzīves atkritumi un būvgruži (podi, vannas, palodzes, durvis logi un citi ražošanas atkritumi, kuri radušies būvniecības procesā). Savācamajām elektroiekārtām ir jābūt neizjauktām, lai novērstu kaitīgo detaļu nonākšanu apkārtējā vidē. Piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati un citām detaļām.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” nolietotās elektrotehnikas savākšanas akcijas rīko vairākas reizes gadā. Šogad tās paredzētas šādos datumos:

  • 1. martā;
  • 29. martā;
  • 26. aprīlī;
  • 24. maijā;
  • 21. jūnijā;
  • 19. jūlijā;
  • 16. augustā;
  • 13. septembrī;
  • 11. oktobrī;
  • 8. novembrī;
  • 6. decembrī.

Atgādinām, ka nolietoto elektrotehniku ikdienā var nodot arī Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”. Papildu informācija par laukuma darba laikiem un pieņemamajiem atkritumu veidiem pieejama šeit.

Ņemot vērā šā brīža situāciju valstī saistībā ar Covid-19 riskiem, SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktās piesardzības prasības. Lai rūpētos par darbinieku un kopējo sabiedrības veselību, “Jumis” aicina izvairīties no dalības šķirošanas akcijā, ja iedzīvotājam ir konstatēta saslimšana ar Covid-19 vai jāatrodas karantīnā ar aizdomām par iespējamu saslimšanu.

Papildu informācija par elektrotehnikas izvešanu un citiem Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pakalpojumiem pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv, kā arī zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Pasākumi