×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lekcija par psihosomatisko veselību krīzes apstākļos kopā ar ārstu-psihoterapeitu Artūru Miksonu

15. marts 18.15

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde sadarbībā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas mūžizglītības iniciatīvu “Lielo ģimnāzija” aicina novada izglītības iestāžu skolēnus, viņu vecākus, skolotājus un citus interesentus uz tiešsaistes lekciju par tipiskākajām emocionālajām reakcijām krīzes situācijās un kā tās novērst. Lekcija norisināsies 15. martā no plkst. 18.15 līdz 19.45. Interesenti aicināti reģistrēties lekcijai šeit; pēc reģistrācijas tiks nosūtīts apstiprinājuma e-pasts un saite uz tiešsaistes lekciju. Dalība – bez maksas.

Tiešsaistes lekcijā ārsts-psihoterapeits Artūrs Miksons pastāstīs par to, kā emocionālas reakcijas izpaužas garastāvokļa maiņā, uzvedības izmaiņās, dažādos ķermeniskos simptomos, kā laicīgi tās novērst un ko darīt, ja šīs emocionālās reakcijas ir ieilgušas.

Lekcija tiek organizēta ESF projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” (Nr.9.2.4.2/16/I/018) ietvaros lekciju ciklā “Psihosomatiskā veselība krīzes apstākļos”.

2020./2021. mācību gadā Siguldas novada izglītības iestādēs – Siguldas pilsētas vidusskolā, Mores pamatskolā, Siguldas 1. pamatskolā, Allažu pamatskolā, Laurenču sākumskolā, Mākslu skolā “Baltais Flīģelis”, Siguldas Sporta skolā – no 2020. gada 19. oktobra notikušas jau septiņas ārsta, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētāja, psihoterapeita, RSU Psihosomatikas klīnikas virsārsta Artūra Miksona lekcijas “Psihosomatiskā veselība  – iespējas un izaicinājumi: kā saglabāt emocionālo veselību krīzes apstākļos”. Lekciju mērķauditorija bija novada iedzīvotāji – skolotāji, vecāki, vecāko klašu skolēni. Ārkārtas situācijas laikā vairākas lekcijas organizētas attālināti. Lekcijas tiek īstenotas ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros.

Pasākumi