×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Stādu tirgus Siguldas pils kvartālā

5. jūnijs 09.00

 

5. un 6. jūnijā Siguldas pils kvartālā un tuvējā apkārtnē mazā tirgus formātā norisināsies Stādu parāde-tirgus, kurā būs iespēja iegādāties plašu stādu klāstu – vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Līdzās stādu tirdzniecībai apmeklētāji varēs arī iegādāties gan amatniecības, gan dārza preces un tehniku, kā arī nogaršot Latvijā ražotus gardumus. Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, stādu tirgus būs sadalīts astoņās tirdzniecības zonās, ievērojot valstī noteiktos noteikumus, lai būtu droši gan stādu tirgotājiem, gan apmeklētājiem.

Tirdzniecība notiks šādās zonās:

  1. zonā no Krišjāņa Barona pieminekļa virzienā uz Siguldas Jauno pili;
  2. Pils ielas 16A stāvlaukumā;
  3. zaļajā zonā iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem virzienā uz pils dīķi;
  4. ābeļdārza zaļajā zonā;
  5. pils dīķa apkārtnē;
  6. Pils ielas 16 stāvlaukumā;
  7. zaļajā zonā pie Pils paviljona;
  8. Siguldas Jaunās pils dārzā.

Tirdzniecības zonu iekārtošana sāksies jau piektdienas pēcpusdienā, tādējādi jau piektdien tiks slēgts Pils ielas posms no Krišjāņa Barona un Pils ielas lokveida krustojuma virzienā uz Siguldas Jauno pili. Pils kvartāla apmeklētāji aicināti novietot auto Pils ielas 14A stāvlaukumā (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma). Siguldas Evaņģēliski luteriskās baznīcas apmeklētājiem tiks nodrošināta automašīnu piekļuve pie baznīcas. Savukārt Cēsu ielā tiks mainīta satiksmes organizācija – šeit tiks nodrošināta vienvirziena satiksmes plūsma virzienā uz Raiņa ielu. Atbilstoši aktuālajai situācijai, iespējamas izmaiņas arī citviet. Atgādinām, ka patlaban aktīvi ceļa pārbūves darbi norisinās uz valsts autoceļa P8 Gaujas senielejā – caurbraucot šo posmu, autobraucēji aicināti rēķināties ar papildu laiku ceļā vai izvēlēties citus apbraukšanas ceļus.

Stādu tirgus apmeklētāji automašīnas varēs novietot stāvlaukumā Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma), kā arī tuvējo ielu malās, kur ceļu satiksmes noteikumi to ļauj. Īpaši padomāts arī par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot zaļajā zonā pie Dabas aizsardzības pārvaldes ēkas izvietotajos velostatīvos. Invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk stādu tirgum. Savukārt sestdien, 5. jūnijā, kad notiek pašvaldību vēlēšanas, pie kultūras centra “Siguldas devons” un pašvaldības Pakalpojumu centra esošajos stāvlaukumos tiks nodrošināts, lai šeit automašīnas varētu novietot vēlētāji.

Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus ņemt vērā piesardzības pasākumus un uzņemties individuālo atbildību par savu veselību, tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.

Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību. Šogad Stādu parāde svinēs 17. gadu jubileju.

Stādu tirgus tirdzniecības zonas:

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi