×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslinieces Zinaīdas Ceskes izstāde “Transformācija” Siguldas Jaunās pils salonā

11. jūnijs - 04. jūlijs

Izstāde “Transformācija” ir Siguldas mākslinieces Zinaīdas Ceskes izolācijā pavadītās ziemas domu, sajūtu un informācijas plūsmu vizualizējies rezultāts. Māksliniece vēlējās pārveidot sevi kā vienu no 7,5 miljardiem pasaulē dzīvojošiem cilvēkiem. Izstāde ir kā dokuments – mēģinājumu ceļš atgūt jēgu dzīvei, lai radītu sevi no jauna, atgriežoties harmonijā. Pati māksliniece par izstādi un radošo rezidenci atklāj: “Es vēlos dokumentēt, parādīt plaknē, lietojot klasiskus glezniecības līdzekļus parasta egoista transformācijas procesu, kas to tuvina daudzdimensionālai būtnei.”

Zinaīda Ceske atbalsta ZeroWaste jeb bezatkritumu domāšanu un, izvēloties materiālus topošajām gleznām atvērtajā mākslinieka darbnīcā, par pamatu tiks ņemti izlietotie reklāmas banneri, kuri iepriekš izvietoti pilsētvidē.

Māksliniecei Zinaīdai Siguldas mākslas jomas izaugsmē un attīstībā ir liela loma – viņa ir dibinājusi un 15 gadus vadījusi Siguldas Mākslas skolu, realizējusi dažādus radošos projektus, piemēram, vides mākslas simpoziji Siguldā, un praktiski izaudzinājusi veselu mākslinieku paaudzi. Zinaīda ir dzimusi Bārtā un mācījusies Liepājas lietišķās mākslas koledžā, taču jau daudz gadus par savām mājām sauc Siguldu. Piedalījusies izstādēs ar papīra darbiem, tekstilijām un gleznām. Realizēta 21 personālizstāde Latvijā un ārzemēs. Mākslinieces darbi atrodas 16 valstīs, un šobrīd Zinaīda vada papīrmākslas darbnīcu “Viktora vēstules” Siguldas pils kvartālā.

Izstāde aplūkojama līdz 4. jūlijam. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī – 4,50 eiro,uzrādot Siguldas ID karti – 1 eiro. Draudzīgākas cenas ir ģimenēm ar bērniem, studentiem un senioriem.

Pasākumi