×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā Fischer Slēpošanas centrā

17. jūlijs 10.00

Sestdien, 17. jūlijā, Fischer slēpošanas centrā norisināsies “VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā. Šogad sacensību trase piedzīvojusi izmaiņas – tajā vairs nebūs akmens sekcijas, to aizstās jauni nobraucieni. Organizatori izveidojoši arī papildu grupas amatieriem, kā arī U-23 braucējiem, bet kopā apvienotas elites un “Cycling for all” dāmas.

“VeloExpress” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā tiek gaidīts ar lielu interesi. Šīs ir prestižākās kalnu riteņbraukšanas sacensībām, par kurām sportisti elites un junioru grupās saņems Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.

Organizatoriem īpaši izaicinoši apstākļi bija trases konfigurācijas izveidei. Piesaistot gan vadošos trenerus, gan uzklausot braucēju domas, tika atrasts iespējami labākais variants. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trase ir kļuvusi pat fiziski prasīgāka. Dalībniekiem būs jāpievar jauni un izaicinoši nobraucieni, kā arī kāpumi. Viņu vidū mulčas kāpums. Šogad vairs nebūs akmens dārza, kas jaunā vietā atgriezīsies nākamajos gados.

Sacensības plkst. 10.00 atklās jaunākie dalībnieki – C grupas zēni un meitenes, kā arī B grupas jaunietes. Šo kategoriju sportisti veiks divus apļus. Turpinājumā ap plkst. 10.50 tiks dots starta šāviens jauniešu puišu un sieviešu “Master” grupu dalībniekiem. Šo grupu braucējiem priekšā trīs apļi.

Pēc plkst. 12.00 sacensības uzsāks sieviešu elites, U-23 un CFA apvienotās grupas sportistes, kā arī vīriešu “Master” grupu braucēji. Šī brauciena dalībniekiem būs jāveic četri apļi (izņēmums “Master 5+” braucējiem, kuriem trīs apļi). Šogad “Master” grupu braucēji sadalīti ik pa pieciem gadiem vienā grupā, bet, ņemot vērā, ka Latvijā nav būtiskas atšķirības starp elites, U-23 un “Cycling for all” dāmām, šī grupa apvienota vienā.

Dienas kulminācija būs elites/U-23, junioru un CFA vīru grupas starts. Elites/U-23 braucējiem būs jāveic seši ievadapļi un seši pamatapļi, kamēr abām pārējām šī brauciena kategorijām priekšā četri pamatapļi. Lai arī U-23 braucēji varēs pretendēt uz elites čempiona titulu, pirmo gadu izdalīta atsevišķa U-23 grupa, ar mērķi papildus motivēt jaunos braucējus startēt elites konkurencē. Provizoriskais starts dienas ātrākajam braucienam tiks dots plkst. 13.30. Diena noslēgsies ar “Open” klases braucienu nelicencētajiem, kura sākums būs plkst. 15.30.

Ņemot vērā sacensību norisi, 17. jūlijā Fischer slēpošanas centra trase individuālam apmeklējumam nebūs pieejama.

17. jūlijā laika posmā no plkst. 8.00 līdz 17.00 var tikt ierobežota (regulēta) automašīnu izbraukšana no Laurenču ielas uz Kalna ielu un pretējā virzienā. Tas nozīmē, ka izbraukt un iebraukt būs iespējams, bet var būt nepieciešamība nedaudz pagaidīt, kamēr ielas daļu šķērso dalībnieki. Satiksmi regulēs sacensību organizatoru nozīmēts trases personāls. Iedzīvotāji aicināti pilnībā respektēt sacensību personāla norādes, neapdraudot dalībnieku un savu drošību.

Pieteikšanās sacensībās tiks noslēgta ceturtdien, 15. jūlijā, plkst. 18.00. Ikvienam ērti iespējams pieteikties tīmekļa vietnē www.lrf.lv, kur atrodams arī nolikums un cita informācija. Ceturtdien trase tiks marķēta un uzstādīts būs arī tilts, kas sadalīs trasi divos līmeņos.

Dalības maksa atkarībā no vecuma grupas – no 6 līdz 16 eiro.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi