×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lielgabarīta, zaļo un dārza atkritumu nodošanas akcija atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”

19. jūlijs 14.00

 

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina Siguldas novada iedzīvotājus piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta, zaļo un dārza atkritumu nodošanas akcijā, kas notiks 19. jūlijā no plkst. 14.00 līdz 18.00 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”, Siguldā.

Akcijas laikā novadnieki, uzrādotSiguldas ID karti vai izziņu par deklarēto dzīvesvietu, bez maksas varēs nodot lielgabarīta atkritumus, piemēram, mēbeles (dīvānus, skapjus, krēslus, datorkrēslus, galdus, kumodes, sekcijas), matračus, paklājus, bērnu ratiņus un citus atkritumus, ko lielā izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu tvertnēs. Novadnieki aicināti nodot arī zaļos dārza atkritumus – zāli, koku lapas, nezāles un nelielus zariņus (ar stumbra diametru līdz 2 centimetriem) –, kā arī nederīgās sadzīves elektrotehnikas iekārtas, kuras ir neizjauktas un satur visas komponentes. Tāpat akcijas laikā bez maksas varēs nodot četras vieglo automašīnu vai motociklu riepas.

Akcijas laikā par maksu būs iespēja nodot mājsaimniecībā radušos būvgružus – podus, vannas, palodzes, durvis un citus ražošanas atkritumus, kas radušies būvniecības procesā. Maksa par būvgružiem būs 35 eiro (ar PVN) par kubikmetru pēc faktiskā apjoma. Apmaksas iespējas – skaidras naudas darījums vai rēķins. Ja par nodoto apjomu ir vēlme saņemt rēķinu, tas iepriekš jāsaskaņo, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Lai akcija 19. jūlijā norisinātos pēc iespējas operatīvāk, neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti iepriekš saskaņot atkritumu veidus, ko plānots nodot, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Iedzīvotāji, kuriem 19. jūlijā nav iespēju lielgabarīta vai zaļos atkritumus nogādāt šķirošanas laukumā “Zemdegas” pašiem, aicināti līdz 9. jūlijam pieteikt maksas transporta pakalpojumu, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. (Transporta pakalpojums pieejams ierobežotā apjomā.)

Ierodoties atkritumu pieņemšanas laukumā, apmeklētāji lūgti rūpīgi izvērtēt un ievērot drošības pasākumus, distancēšanos, par ko katra persona, nododot savus lielgabarīta un zaļos dārza atkritumus, atbildību uzņemas individuāli. Atvestos atkritumus jānovieto tikai tam paredzētajās vietās, patstāvīgi uzņemoties atbildību arī par smagu priekšmetu drošu pārvietošanu. Šķirošanas laukumu nekādā gadījumā nedrīkst apmeklēt, ja novērotas jebkādas saslimšanas pazīmes, tostarp klepus, iesnas, kakla sāpes, paaugstināta temperatūra u.c., kā arī starp sašķirotajiem atkritumiem nedrīkst atrasties izlietotas salvetes, kabatas lakatiņi, cimdi un sejas aizsargmaskas. Iedzīvotāji aicināti pēc šķirošanas laukuma apmeklējuma rūpīgi nomazgāt un nepieciešamības gadījumā arī nodezinficēt rokas.

Jautājumu gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar “Jumis” klientu centru, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Pasākumi