×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izstāde “SET SOUND TO CAN LIS” Siguldas Jaunās pils salonā

8. jūlijs - 04. augusts

Mākslinieču duets – latviešu vizuālā māksliniece Eva Vēvere un dāņu vokālā un performanču māksliniece Gudruna Holka (Gudrun Holck) – izstādē piedāvā skatītājiem noskatīties īsfilmu – intensīvu vizuālu un skaņas notikumu, ārpus valodas telpas, kas aktualizē vietas pieredzējuma tēmu un tuvāk iepazīstina ar dāņu ikoniskā arhitekta Jorna Utzona (Jørn Utzon) radīto mantojumu. Izstādes laikā Siguldas Jaunās pils salons kļūst par mākslas logu, caur kuru paskatīties uz citām vietām pasaulē, kuras, līdzīgi kā Siguldas pils kvartāls, piedzīvo funkcionālas pārmaiņas mijiedarbībā ar dažādiem laikmetiem, cilvēkiem un idejām. Izstādes laikā, 17. jūlijā, notiks arī performance “Uzskaņo Siguldas Jauno pili”, kas tiks veltīta Siguldas Jaunās pils un pils kvartāla ieskaņošanai un kuras laikā būs iespēja satikt abas mākslinieces klātienē.

2020. gadā mākslinieces īstenoja rezidenci “Can Lis” Spānijā ar Dānijas mākslas fonda “Statens Kulturfond” un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, šo iespēju iegūstot prestižā konkursā arhitektūras kategorijā. Īsfilma “SET SOUND TO CAN LIS”, piedāvā atsauces uz mitoloģiskiem tēliem, iekštelpas–ārtelpas un gaismas attiecību pieredzi caur kustīgo attēlu un skaņu, kā arī jaunu interpretāciju par to, kādos veidos ir iespējams piedzīvot konkrētu, šajā gadījumā pasaules arhitektūras kontekstā nozīmīgu vietu. Sidnejas Operas un citu nozīmīgu arhitektūras projektu arhitekts Jorns Utzons savā vasaras mājā Maļorkā, Spānijā, īstenojis ideju par klints malā brīvi novietotu ēku kompleksu, īpašu uzmanību pievēršot gaismai, jūras ainavas nepārtrauktībai un izmantojot Baleāru salu būvniecībā raksturīgos materiālus. Jau arhitekta dzīves laikā rezidence piesaistījusi plašu interesi un iedvesmojusi virkni arhitektu turpināt iedzīvināt šos principus. Filmas autores savā darbā meklē jaunus veidus, kā pieredzēt “Can Lis”, dodot priekšroku dzīvai audiovizuālu stāstu kaskādei, kas aicina sajūtu ceļojumā laikā, kad fiziska nokļūšana citās zemēs ir sarežģīta.

Filmas veidošanā piesaistīts latviešu foto un video mākslinieks Valdis Jansons un vēlāk, darba muzikālā materiāla apstrādē, – norvēģu skaņu mākslinieks un producents Lase Māraugs (Lasse Marhaug).

“SET SOUND TO” ir latviešu vizuālās mākslinieces Evas Vēveres un dāņu vokālistes un performanču mākslinieces Gudrunas Holkas veidota koncepcija, kas jau realizēta projektos Dānijā, Lietuvā, Spānijā, Norvēģijā un Latvijā 2018.–2020. gadā., katru reizi izvēloties kādu ikonisku vietu kā darba centrālo asi. Mākslinieces veido performances un interaktīvas instalācijas, kurās vizuālie un skaņas elementi veido kopēju pieredzes telpu. 2019. gadā Latvijā tika īstenots 7 performanču cikls veltīts Rīgas Cirka ēkai, iesaistot skatītājus divu stundu garā rituālā skaņas un vizuālās mākslas notikumā. Šobrīd mākslinieces strādā pie jauna performanču cikla, kas veltīts Ziemeļzemju bākām un dažādu valstu piekrastes kultūrām.

Izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, “Statens Kulturfond”, “DJBFA – Composers and Songwriters association”, Siguldas Jaunās pils aalons, Siguldas novada Kultūras centrs “Siguldas devons”, Siguldas novada pašvaldība.

Īsfilma un izstāde kā daļa no Siguldas Jaunās pils ekspozīcijas būs apskatāma no 8. jūlija līdz 4. augustam katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00.

Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī – 4,50 eiro,uzrādot Siguldas ID karti – 1 eiro. Draudzīgākas cenas ir ģimenēm ar bērniem, studentiem un senioriem.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi