×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“Rihards Lībietis OrchesTrio” koncerts Siguldas Jaunās pils terasē

16. jūlijs 19.00

16. jūlijā plkst. 19.00 Siguldas Jaunās pils terasē norisināsies “Rihards Lībietis OrchesTrio” koncerts, kuru būs iespējams baudīt, sēžot pie restorāna “Kungu Rija” klātiem galdiem, pasūtot uzkodas un atspirdzinošus dzērienus. Koncerts paredzēts divās daļās ar 30 minūšu starpbrīdi.

“Rihards Lībietis OrchesTrio” darbojas Rihards Lībietis (ģitāras), Erna Daugaviete (čells) un Gints Smukais (akustiskā ģitāra), izpildot instrumentālu un dinamisku pasaules mūziku, tajā savienojot ietekmes no Āfrikas, Tuvo Austrumu un Latvijas folka mūzikas. Mūziķu aizrautīgais sniegums, spēlētās mūzikas emocionalitāte un melodiskums koncertos rada enerģijas pilnu atmosfēru. Siguldas koncerta programmā tiks iekļauti gan trio dalībnieku vidū iemīļoti Latvijas un ārzemju komponistu darbi, gan mūziķu jaunākās oriģinālkompozīcijas.

Rihards Lībietis ir mūziķis un mūzikas autors, kurš regulāri uzstājas un sadarbojas ar dažādiem latviešu māksliniekiem un grupām (Linda Leen, Raimonds Tiguls, “Pacific K”, “The Originals” u. c.). Kvinteta “Rihards Lībietis Orchestra” izveidotājs, izpildītās mūzikas autors, kā arī producents un izdevējs visiem grupas albumiem, no kuriem jaunākais “Willful Blindness” izdots nupat, 2021. gada maijā. Īpaši izceļams ir 2015. gadā izdotais debijas albums “Scream, Breathe, Cry”, kas tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”, kā arī albums “Reflections EP” (2018), kurā iekļautas dziesmas, kas tapušas sadarbībā ar tādiem māksliniekiem kā Kristīne Prauliņa, Goran Gora, Anneli Arro un citi. Rihards Lībietis komponē mūziku arī teātra izrādēm, laikmetīgās dejas uzvedumiem, īsfilmām un citiem notikumiem, tostarp Dailes teātra izrādēm “Izraidītie” (2014) un “Bannija Manro nāve” (2017).

Gints Smukais – ģitārists, kurš vairāk nekā 12 gadu garumā izkopis ģitārspēles prasmi, padziļināti izzinot un apgūstot kompozīciju un perkusiju pirkstu stilā. Ieguvis apbalvojumus prestižos starptautiskos ģitārspēles konkursos ASV un Kanādā. Regulāri uzstājas koncertos gan kā solo mākslinieks, izpildot paša komponētus skaņdarbus, gan sadarbojoties ar Latvijā zināmiem mūziķiem un apvienībām, kuru vidū ir Jānis Aišpurs (“The Sound Poets”), Jānis Stībelis, “Musiqq”, Miks Dukurs, Annija Putniņa, “Latvian Voices”, Kristīne Prauliņa, Olga Rajecka, Jānis Ozols ar kori “Maska” un citi. 2018. gadā publicētais Ginta oriģinālmūzikas albums “Flourish” tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” kategorijā “2018. gada debija”.

Erna Daugaviete – profesionāla čelliste un skaņu režisore. Augsti novērtēts ir Ernas izkoptais čella spēles skanējums un spēja improvizēt dažādos stilos. Beigusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu kā čelliste un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura programmu kā skaņu režisore. Spēlējusi orķestros, kameransambļos, duetos. Piedalījusies starptautiskos ārvalstīs un Latvijā notiekošos festivālos, kā arī ieguvusi apbalvojumus dažādos konkursos. Šobrīd Erna ir “Rihards Lībietis Orchestra” pamatsastāvā, kā arī aktīvi darbojas kopā ar dažādiem mūziķiem, to skaitā ir Reinis Jaunais, Anneli Arro, Anita Intaite, Diāna Sus, Oskars Peipiņš, kā arī producentiem Reini Klatenbergu, Jāni Narbūtu un citiem. Vairākas kompozīcijas, kuru ierakstos Erna ir piedalījusies, iekļautas regulārā rotācijā dažādās Latvijas radio stacijās.

Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19; – pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19; – pēdējo 48 stundu laikā ir veikušas Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs; bērni līdz 12 gadu vecumam (neveicot testu). Iegādājoties ieejas biļeti, būs jāveic vietas personalizācija, kā arī pasākuma laikā nepieciešams izmantot sejas masku.

Ierodoties būs jāuzrāda derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Biļetes cena – 15 eiro,ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīze” kasēs. Vietu skaits ierobežots.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi