×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Latvijas kausa orientēšanās sacensības individuālajā distancē un stafetē Stīveru apkārtnē, sacensību centrā “Aveņkalni”

24. jūlijs - 25. jūlijs

Šogad Latvijas Kausa orientēšanās sportā 21. sezonā paredzēti 18 posmi, Latvijas sprinta kausā trīs posmi, bet Latvijas stafešu kausā pieci posmi. Šonedēļ, 24. un 25. jūlijā, Stīveros, Siguldas novadā norisināsies “Ozona čempionāts” individuālajā distancē un stafetē. Abās distancēs kopā sacentīsies vairāk nekā 700 dalībnieku.

Ozona čempionāts notiks individuālajās distancēs un stafetē Stīveros. Par spīti tam, ka apvidū tikko plosījies meža ugunsgrēks, sacensību norisei tas nekaitēs. Izdegusī meža platība nav tik liela, lai pārējā mežā nevarētu notikt kvalitatīvas orientēšanās sacensības – par laimi, mūsu sporta veida stadions ir milzīgs.

Sestdien, 24. jūlijā, individuālajās distancēs dalībniekus sagaida pārsvarā viegli un labi skrienams apvidus, kur līdzeni posmi mijas ar mikro un gravu tipa reljefu. Vietām skrienamība apgrūtināta. Distanču plānošanu pirmo reizi uzņēmies Valters Āboliņš. Lai arī pazīstams kā labs sprinta orientierists, Valteram ir daudzu gadu gaitā gūta liela pieredze dažādos apvidos un distancēs – nu to var likt lietā.

Atšķirībā no citām grupām, kurās sacensības notiks garajā distancē, elites sportisti sacentīsies vidējā distancē. Īpašu aicinājumu piedalīties saņēma Latvijas izlases dalībnieki, kuri nesen sacentās Pasaules čempionātā. Uz to atsaukušies ir Mārtiņš Sirmais un Rūdolfs Zērnis, kuri šobrīd arī ir galvenie favorīti cīņā par uzvaru. Junioru un jauniešu grupās šīs sacensības būs atlases sacensības uz gada svarīgākajiem čempionātiem.

Svētdien, 25. jūlijā, laiks pirmajām šī gada meža stafetēm Latvijā. Apvidus būs līdzīgs iepriekšējā dienā pieredzētajam, taču distanču plānotājs Dāvis Dišlers sola zaļāku un kalnaināku apvidu nekā individuālajās sacensībās. Dāvis Ozona rīkoto sacensību distanču plānošanā ir iesaistīts jau vairākus gadus un šajā laikā guvis vērtīgu pieredzi.

Pagājušajā gadā Ozona čempionāta stafetēs elites grupās uzvarēja OK Saldus un OK Kāpa. Būs interesanti redzēt, kas klubu stafešu sastāvos un spēkos mainījies kopš pērnā rudens.

Par šī gada sacensību simbolu par godu tam, ka beidzot atkal var rīkot sacensības un tajās sastapt kluba biedrus, draugus un konkurentus, izvēlēts ciglis jeb dadzītis – mazs sacensību apvidū sastopams putniņš, kam patīk sabiedrība.

Izaicinājumiem un pārmaiņām pilnais gads sporta nozarē arī šogad ietekmējis Latvijas kausa sezonas sākumu, taču, neskatoties uz to, paredzēts aizvadīt gandrīz visus plānotos Latvijas kausa posmus. Latvijas Kausa orientēšanās sportā 21. sezonā aicināts piedalīties ikviens interesents, tostarp cilvēki bez iepriekšējas pieredzes orientēšanās sportā, lai papildinātu Latvijas orientēšanās kustības rindas un gūtu pilnvērtīgu pieredzi šajā sporta veidā.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā un Latvijas kauss orientēšanās sportā šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Plašāka informācija par visām sezonas sacensībām atrodama Latvijas Orientēšanās federācijas tīmekļa vietnē.

Pasākumi