×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Brīvdabas kino vakars Ziedoņa muzejā. “Ceļā ar Baronu” 1. daļa

6. augusts 20.00

Ziedoņa muzejs jau sesto gadu aicina uz brīvdabas kino vakariem Imanta Ziedoņa vasaras mājas “Dzirnakmeņi” pagalmā. Ziedoņa muzeja klusā burvība un kino mākslas piedzīvošanas tradīcija šogad sāksies 6. augustā ar muzeja radīto daudzsēriju dokumentālo filmu “Ceļā ar Baronu. Kopumā piecos piektdienu vakaros pēc kārtas Imanta Ziedoņa muzejā varēs redzēt latviešu filmas un pirms tām piedalīties atvērtajā diskusijā ar filmu veidotājiem un radošo komandu.

Pirmo reizi brīvdabas kino vakaros vienkopus būs redzamas visas Ziedoņa muzeja komandas radītās daudzsēriju filmas “Ceļā ar Baronu” epizodes, kurās atspoguļots piedzīvojumiem bagātais mūsdienu Baronu gājiens no Tartu līdz Dundagai 2020. gada vasaras izskaņā. Filmas “Ceļā ar Baronu” epizodes būs skatāmas divos vakaros – 6. un 13. augustā.

Brīvdabas kino vakari turpināsies arī 20. augustā ar filmu “Kino un mēs”, bet 27. augustā būs iespēja vērot filmu “Mans mīļākais karš”. Kino vakari Ziedoņa muzejā tiks noslēgti 3. septembrī ar latviešu īsfilmu programmu, no kuras kino vakaru veidotāji īpaši izceļ latviešu režisora Paula Dombrovska starptautiskajos kino festivālos atzīto filmu “Mans mīļais Don”. Filmas pamatā ir aizkustinošs stāsts par sievas beznosacījuma mīlestību pret vīru, kurš savulaik bijis viņas emocionālais balsts, bet tagad cieš no vecuma demences.

Ziedoņa muzeja vasaras brīvdabas kino programma:

  • 6. augustā — “Ceļā ar Baronu” 1. daļa (2020. gads, režisors — Jānis Rēdlihs), pirms filmas muzikāls pārsteigums;
  • 13. augustā — “Ceļā ar Baronu” 2. daļa (2020. gads, režisors — Jānis Rēdlihs), pirms filmas saruna ar radošo komandu;
  • 20. augustā — “Kino un mēs” (2020. gads, režisors — Matīss Kaža), pirms filmas saruna ar režisoru Matīšu Kažu;
  • 27. augustā — “Mans mīļākais karš” (2020. gads, režisore — Ilze Burkovska-Jakobsena), pirms filmas saruna ar režisori Ilzi Burkovsku-Jakobsenu;
  • 3. septembrī — latviešu īsfilmu izlase.

Ierašanās kino vakaros, sākot no plkst. 20.00, plkst. 20.30 plānota diskusija ar filmu veidotājiem, bet plkst. 21.00 sāksies filmas seanss. Kino seansi tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību.

Kino vakaru apmeklētājiem nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu.

Ieejas maksa – 5 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 3,50 eiro.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi