×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“Adventure Therapy” jeb piedzīvojumu un dabas terapijas konference Siguldas pils dārzā

1. oktobris 09.00

1. un 2. oktobrī Siguldas pils kvartālā notiks Latvijā un Baltijā vēl nebijis pasākums – pirmā piedzīvojumu un dabas terapijas konference, kas turpināsies ar dažādām meistarklasēm. 1. oktobrī notiks konference, bet 2. oktobrī – dažādas meistarklases.

1. oktobra piedzīvojumu un dabas terapijas konference notiks gan klātienē Siguldas pils kvartālā, gan būs skatāma tiešraidē “Adventure Therapy Latvia” Facebook lapā. Konferences laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar pasaulē pieaugoši populāro piedzīvojumu un dabas terapiju, tās sniegtajām iespējām veicināt sabiedrības veselību un potenciālu risināt Covid-19 pandēmijas ietekmē samilzušās cilvēku mentālās veselības problēmas.

Konferencē būs iespēja vienuviet dzirdēt tādus pašmāju speciālistus kā psihoterapijas speciālistu Nilu Saksu Konstantinovu, Latvijas ergoterapijas asociācijas viceprezidenti Undu Avotu, “Adventure Therapy Latvia” līdzdibinātāju Valdi Vanagu, psihoterapijas speciālisti Ingu Birkmani un citus ekspertus, kā arī ārvalstu viesus Dr .Stefanu Natincuku no Lielbritānijas, Dr. Karīnu Ribē Fernē no Norvēģijas, Dr. Helenu Džefriju no Jaunzēlandes, Natāliju Ruisu de Kortazar Grasia no Spānijas un Leonardo Frontani no Itālijas. Visus kopā pulcēs, kā arī paneļdiskusijas vadīs Pasaules Dabas fonda vēstnese, žurnāliste Kristīne Garklāva. Konferences mērķis ir sniegt iespēju dažādiem speciālistiem, kuri ikdienā strādā ar veselības, labklājības un pašizaugsmes jautājumiem, satikties, izglītoties un gūt jaunas idejas kā dažādot savas prakses, izmantojot piedzīvojumu un dabas terapijas elementus.

1. oktobra konferences programma:

  • Plkst. 9.00–10.00 Ierašanās un reģistrācija
  • Plkst. 10.00–10.10 Oficiālā konferences atklāšana
  • Plkst. 10.10–10.40 Kas ir Adventure Therapy jeb piedzīvojumu un dabas terapija? Adventure Therapy Latvija pārstāvji – Unda Avota, Valdis Vanags
  • Plkst. 10.40–11.00 Piedzīvojumu un dabas terapijas pasaulē Covid-19 seku risināšanā. Dr. Stephan Natynczuk
  • Plkst. 11.00–11.25 Jauniešu mentālā veselība un piedzīvojumu un dabas terapija. Norvēģijas pieredze. Dr. Carina Ribe Fernee
  • Plkst. 11.25–11.40 Kafijas pauze
  • Plkst. 11.40–12.25 Paneļdiskusija – Kā piedzīvojumu terapiju iespējams izmantot darbā ar Latvijas jauniešiem? Piedalās: Nils Saks Konstantinovs, Maija Bērziņa, Inga Birkmane, Uģis Čakars
  • Plkst. 12.25–12.45 Piedzīvojumu terapijas kopienas veidošana – Jaunzēlandes pieredze. Dr. Helen Jeffery
  • Plkst. 12.45–13.45 Pusdienu pauze
  • Plkst. 13.45–14.05 Došanās dabā ir solis atpakaļ vai solis uz priekšu? Georgs Rubenis
  • Plkst. 14.05–14.25 Starpdisciplinārā sadarbības pieredze piedzīvojumu terapijas nodrošināšanā Spānijā. Natalia Ruiz de Cortázar Gracia
  • Plkst. 14.25–14.45 Dabas un piedzīvojuma ietekme uz cilvēka labsajūtu un veselību. Leonardo Frontani
  • Plkst. 14.45–15.30 Paneļdiskusija – Piedzīvojumu un dabas terapija Latvijā – esošais un iespējamais. Piedalās. Zane Liepiņa, Gunta Ušpele, Dace Preisa, Kristaps Zaļais
  • Plkst. 15.30–15.45 Kafijas pauze
  • Plkst. 15.45–16.45 Atvērtā konference
  • Plkst. 16.45–17.00 Konferences noslēgums

Pateicoties Latvijas veselības tūrisma klastera un  Siguldas novada pašvaldības atbalstam, dalība konferencē un meistarklasēs ikvienam interesentam ir bez maksas. Projektu organizē “Adventure Therapy Latvia” sadarbībā ar Latvijas veselības tūrisma klasteri un Siguldas novada pašvaldību. Projekts tiek īstenots un to līdzfinansē ERAF projekta “Latvijas veselības tūrisma klasteris” Nr. 3.2.1.1/16/A/010 ietvaros.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi