×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Dabas un piedzīvojumu terapijas “Adventure Therapy” aktivitātes Siguldas novadā

1. septembris - 15. oktobris

Jau šajā rudenī Siguldā aizsāksies pasākumu kopums piedzīvojumu un dabas terapijai, kurā Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar pasaulē pieaugoši populāro piedzīvojumu un dabas terapiju. “Adventure Therapy” no 1. septembra līdz 15. oktobrim vērsīs īpašu uzmanību uz piedzīvojumu un dabas terapijas potenciālu risināt Covid-19 pandēmijas ietekmē samilzušās cilvēku mentālās veselības problēmas, piemēram, nošķirtības sajūta, nomāktība, trauksme, paaugstināts stress, depresija un citas.

Viens no projekta Adventure Therapy Sigulda mērķiem ir sniegt iespēju dažādu jomu speciālistiem, kuri ikdienā strādā ar veselības, labklājības un pašizaugsmes jautājumiem, satikties, izglītoties un gūt jaunas idejas, kā dažādot savu ikdienas darbu, izmantojot piedzīvojumu un dabas terapijas elementus. Šī ir starpdisciplināra terapija, tā plaši tiek pielietota sociālajā un izglītības jomā, kur to praktizē piedzīvojumu un ārtelpu dzīves programmu vadītāji, sociālie darbinieki, sociālie rehabilitētāji, pedagogi, jaunatnes darbinieki, kouči un citi speciālisti, savukārt medicīnas jomā to izmanto ergoterapeiti, psihologi, psihoterapeiti, fizioterapeiti un mākslu terapeiti.

Projekta ietvaros 1. un 2. oktobrī Siguldas pils dārzā noritēs konference un meistarklases, kuras klātienē un attālināti vadīs vairāki piedzīvojumu terapijas eksperti no ārvalstīm, tostarp Apvienotās Karalistes, Itālija, Norvēģijas, Jaunzēlandes, Kanādas un Spānijas, kā arī pašmāju speciālisti gan no piedzīvojumu pasaules, gan medicīnas un sociālās jomas. Konferences ietvaros tiks apskatītas dažādas tēmas: Kas ir piedzīvojumu un dabas terapija? Kā piedzīvojumu un dabas terapijas var palīdzēt Covid-19 radīto mentālo veselības problēmu risināšanā? Piedzīvojumu terapija un jauniešu garīgā veselība. Piedzīvojumu un dabas terapija potenciāls Latvijā un citas.

Pateicoties Latvijas veselības tūrisma klastera un Siguldas novada pašvaldības atbalstam, dalība konferencē un meistarklasēs ikvienam interesentam būs bez maksas.

Projekta ietvaros Siguldas novada teritorijā notiks arī pētījums par to, kādi faktori piedzīvojumu terapijas programmām pozitīvi ietekmē to dalībniekus, lai nākotnē skaidrāk noteiktu, kas ir efektīvākie programmu aspekti dažādām mērķauditorijām.

Projekts tiek īstenots un līdzfinansēts ERAF projekta “Latvijas veselības tūrisma klasteris” Nr. 3.2.1.1/16/A/010 ietvaros. Adventure Therapy Latvia ir domubiedru grupa, kas apvieno ergoterapeitus, psihologus, pieredzes izglītības un piedzīvojumu terapijas praktiķus no “EŽI”“The Latvian Element”“Latvijas Ergoterapeitu asociācija”“Lūzumpunkts”“Sense of Team”, kā arī psihoterapijas speciāliste Inga Birkmane

Pasākumi