×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Eiropas kultūras mantojuma diena. Izstādes “Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos” atklāšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā

17. septembris 15.00

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā notiek no 17. līdz 19. septembrim un tās veltītas transporta tēmai, tā vēsturei un izmantojumam mūsdienās. Lai atzīmētu Eiropas mantojuma dienas, 17. septembrī plkst. 15.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks atklāta brīvdabas izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”.

Izstādes Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos” pamatā ir bagātīgs vizuālais materiāls, kas ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā, kā arī atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas. Izstādes vēstījums sastāv no divām daļām – vēsturiskā skatījuma un fotostāsta par Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma izmantojumu mūsdienās. Savukārt otrā izstādes daļa stāsta par Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma izmantojumu pēc renovācijas, kas noslēdzās 2012. gadā. Ja izstādes pirmā daļa vairāk veltīta materiālajai kultūrai, šī daļa runā par nemateriālo kultūru.

Izstādes sagatavošanai izmantoti materiāli no Latvijas Dzelzceļa muzeja un Turaidas muzejrezervāta krājumiem, Siguldas novada pašvaldības arhīva, periodikas, Egila Jemeljanova privātās kolekcijas, kā arī fotogrāfijas no Gintas Zīvertes, Andra Jenerta, Pētera Veģa, Alberta Linarta, Mareka Gaļinovska un citu personiskajiem arhīviem.

Izstāde būs aplūkojama no 17. septembra līdz 19. oktobrim.

Izstādes saturu veidojis Turaidas muzejrezervāta galvenais speciālists Edgars Ceske, bet par vizuālo noformējumu parūpējies Turaidas muzejrezervāta datordizaina speciālists Nauris Dainis. Izstāde tapusi, sadarbojoties ar Siguldas novada pašvaldību.

Pasākumi