×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Parka svētki “Čibu čabu pa lapu lapām” Lēdurgas dendroparkā

19. septembris 14.00

Lēdurgas dendroparks ir viens no lielākajiem un daudzveidīgākajiem dendroloģiskajiem stādījumiem Latvijā – tajā aug aptuveni 1000 dažādu sugu kokaugu un dekoratīvo krūmu. Parka teritorijā iespējams doties gan nesteidzīgās individuālās pastaigās, gan ekskursijās gida pavadībā pa dažādiem pastaigu maršrutiem, kas ļauj iepazīt arī Lēdurgas vēsturi, piedalīties radošās darbnīcās, izmēģināt disku golfa spēli un aktīvi pavadīt brīvo laiku dabā.

19. septembrī ikviens interesents aicināts apmeklēt parku un piedalīties ikgadējos parka svētkos “Čibu čabu pa lapu lapām”. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs iepazīt parka teritoriju aizraujošā orientēšanās spēlē, izzināt dabu radošajās darbnīcās, izgaršot rudeni burciņās un apskatīt dabas dāvātās rudens veltes. Parka teritoriju no plkst. 14.00 piepildīs folkloras kopas “Putni” balsis un vietējā saksofonista Modra Mottes melodiskā mūzika.

Parks ir burvības pilns visos gadalaikos – pavasaros te krāšņi zied magnolijas, rododendri, robīnijas, ievas, veigelas un filadelfi, vasarā acis priecē hortenzijas, parūkkoks, dūmkoks, riekstkoki, dažādu sugu kļavas, ziemā pārsteidz burvjulazdu ziedēšana, Māka ievu stādījumi, egļu, tūju un kadiķu krāsu bagātība, bet rudenī parkā apskatāma visdažādāko krāsu palete.

Lēdurgas dendroparkā ir iespējams pieteikt gan grupu, gan individuālās ekskursijas gida pavadībā. Parka apmeklējuma laikā ikviens var ielūkoties parka daudzveidīgajā un bagātīgajā augu pasaulē, ieklausīties putnu balsīs un baudīt dabas skaistumu. Ekskursiju saturs tiek pielāgots gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Skolēnu grupām sagatavots īpašs piedāvājums ar uzdevumiem, darba lapām, iespēju pašiem veikt izpēti dendroloģiskā parka augu valstībā.

Parka teritorijā atrodas teikām apvītais Lēdurgas jeb Mudurgas dižakmens – tas ir vairāk nekā 2 metrus augsts un 4 metrus garš, tā apkārtmērs ir 13,5 metri. Pie akmens ir ierīkota atpūtas vieta, kur cilvēkiem jau gadu desmitiem patīk pulcēties un svinēt svētkus. Parka teritorijā pieejamas vairākas piknika vietas, bērnu rotaļlaukums un atpūtas zonas dabas baudīšanai. Plašāka informācija par parka piedāvājumu pieejama tīmekļa vietnē www.ledurgasdendroparks.lv.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi