×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena. Siguldas Jaunās pils ekskursija gida pavadībā

18. septembris 14.00

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar vietējiem tūrisma informācijas centriem, pašvaldībām un uzņēmumiem 18. un 19. septembrī aicina uz Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienām. Šogad Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienu programma aicina piedzīvot ne tikai teritorijas unikālās dabas vērtības, bet arī vairāku gadsimtu kultūrvēsturisko mantojumu, cilvēka un dabas līdzāspastāvēšanas nozīmi un iespējas. Šogad Ceļotāju dienu laikā Siguldas apmeklētājiem būs iespēja 18. septembrī doties izzinošā ekskursijā gida pavadībā pa Siguldas Jauno pili.

Ekskursijas laikā būs iespēja iepazīt Latvijas arhitektūras unikālo nacionālā romantisma interjera pērli un izstaigāt pils ekspozīcijas, greznos gaiteņus, izstāžu zāles, kā arī uzkāpt pils tornī.

Ekskursijas vadīs vides gide Aiga Auziņa, ekskursijas ilgums – 1 stunda. Ekskursijas norisināsies 18. septembrī plkst. 12.00 un plkst. 14.00, dalībnieki aicināti pulcēties pie Siguldas Jaunās pils Pils ielā 16, Siguldā.

Pieteikšanās ekskursijai obligāta! Pieteikties iespējams līdz 17. septembrim, rakstot uz e-pasta adresi jauna.pils@sigulda.lv ar norādi “ekskursija GNP Ceļotāju dienā”. Tālruņa numurs – 67970862. Vietu skaits ierobežots – 20 personas katrā ekskursijā. Ekskursijas dalībniekiem jālieto sejas maskas. Ekskursija ir bez maksas.

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju diena norisināsies arī citos Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajos novados, pilna programma aplūkojama šeit.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973. gadā. Tas vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru platībā aizsargā Gaujas senielejas krāšņāko posmu no Valmieras līdz Murjāņiem.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi