×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Siguldas Romas katoļu baznīcas 25. gadadienas svinības

18. septembris - 19. septembris

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. septembrī, Siguldas Romas katoļu baznīca atzīmēs 25 gadu jubileju. Svētku svinības sāksies jau sestdien, kad interesentiem tiks prezentēts video stāsts “Dzīvā Jēzus Sirds”, kas atspoguļos Siguldas baznīcas vēsturi, bet svētdien ar Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča celebrētu svētku Svēto Misi Siguldas draudze svinēs dievnama iesvētīšanas 25. gadadienu. Baznīcu gadadienā sveiks arī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Video stāstā “Dzīvā Jēzus Sirds” ikviens interesents varēs uzzināt draudzes dievnamu vēsturi no laika, kopš kristietība ienāca Siguldā, Turaidā un Krimuldā, līdz šodienas katoļu draudzes dievnamam Raunas ielā 8, Siguldā, kas tika iesvētīts 1996. gada 22. septembrī un ir veltīts Jēzus Svētajai Sirdij. Skatītāji varēs noklausīties draudzes bijušo prāvestu – priestera Bernarda Kublinska, priestera Ronalda Melkera atmiņu stāstus –, kā arī vairāku draudzes cilvēku liecības. Īsfilmas pirmizrāde plānota 18. septembrī plkst. 18.00 Siguldas Jēzus Sirds baznīcas pasākumu centrā.

Video stāsta tapšanā ir iesaistīti vairāki cilvēki no draudzes – Turaidas muzejrezervāta krājuma un ekspozīciju daļas galvenais speciālists Edgars Ceske, projekta vadītājas Aija Avotiņa un Ilze Sproģe, māksliniece Esmeralda Tāle, kura arī sagatavojusi informatīvus stendus par draudzes dievnamu vēsturi, kas turpmāk būs apskatāmi baznīcā.

Svētdien, turpinot ikgadējo tradīciju, draudzes svētku laikā tiks prezentētas dažādas draudzes aktivitātes un kalpojumi, piemēram, “Caritas”, pastorālās komandas, svētdienas skolas, ministrantu, kora, Jāzepa vīru grupas, svētceļojumu, baznīcas uzkopšanas komandas, Laulāto tikšanās, Alfas komandas, Alfas laulāto, bērnunama bērnu atbalsta grupas, jauniešu un citu. Tradicionāli draudzes svētkos šīs dažādās aktivitātes tiek prezentētas, lai atgādinātu par tām jau esošajiem draudzes locekļiem un aicinātu iesaistīties jaunos, kas draudzē ienākuši pēdējā gada laikā.

Pasākumi