×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Tikšanās ar māksliniekiem Inčukalna mākslinieku kopas izstādē “Emocijas” Siguldas Jaunās pils salonā

8. oktobris 19.00

Siguldas Jaunās pils salonā oktobrī apskatāmi neatkārtojami un emocionāli piepildīti darbi, ko radījuši Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieki. Četrpadsmit mākslinieku darbi, kas veidoti dažādās tehnikās, izstādes apmeklētāju aicina aizdomāties par to, kas mums visiem ir kopīgs – emocijas. Piektdien, 8. oktobrī, plkst. 19.00 izstādes ietvaros apmeklētājiem būs iespēja tikties un iepazīties ar māksliniekiem personīgi.

Izstādē eksponēti māklinieku Paula Putniņa, Anda Gūtmaņa, Ievas Kalniņas, Vitas Ošas, Ritas Bormanes, Zigurda Bormaņa, Aijas Ausējas-Rudzītes, Rasmas Baltgailes, Modra Baloža, Evijas Keišas, Jāņa Purcena, Lilitas Joņinas, Daces Visnolas un Daces Saulītes darbi.

Izstādē “Emocijas” eksponētie darbi, lai gan dažādās tehnikās veidoti, kopā harmoniski atspoguļo emociju gammu, kuru izdzīvo cilvēka sirds. Siguldas Jaunās pils Salons ir platforma, kura radīta, lai izceltu tieši novada mākslinieku daiļradi. Šogad, novadam paplašinoties, arī Siguldas novada mākslinieku loks ir audzis un apmeklētāji tiek aicināti oktobrī iepazīt Inčukalna māksliniekus.

Inčukalnā jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ir svinētas Mākslas dienas, kuras bija par pamatu Mākslinieku kopas izveidošanai 2002. gadā, tajā sākotnēji bija 6 dalībnieki. Šobrīd aktīvi darbojas ap 20 mākslinieku, kas pārstāv gan glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, gan arī lietišķās mākslas žanrus – vitrāžas, tekstila un metāla.

Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieku darbu izstādē “Emocijas”, Siguldas Jaunās pils salonā skatāmi ap 50 dažādu stilu un emociju piesātināti mākslas darbi. Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā atvērta līdz 31. oktobrim darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienas no plkst. 10.00 līdz 19.00.

Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Pasākumi