×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Jauktā kora “Spārni” 30 gadu jubilejas koncerts “Spārnotie, savādie 30” Siguldas pagasta Kultūras namā

10. oktobris 16.00

Šoruden savu 30 gadu jubileju svinēs kultūras centra “Siguldas devons” jauktais koris “Spārni”. Atzīmējot apaļo jubileju, koris aicina uz svētku koncertu “Spārnotie, savādie 30!”, kas norisināsies svētdien, 10. oktobrī, plkst. 16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā. Koncertā savu diriģentu Līgas Ādamsones un Helēnas Enias Kalniņas vadībā jauktais koris “Spārni” izpildīs latviešu komponistu dziesmas. Uz koncertu aicināti gan bijušie “Spārnu” dziedātāji, gan kora draugi un ikviens, kam mīļa dziesma. Savukārt tiem, kas kaut brīdi ir iedomājušies par pievienošanos korim, šī ir lieliska iespēja iepazīties ar “Spārniem” klātienē.

Koris “Spārni” ir izaudzis no 80. gadu beigās Baibas Danovskas dibinātā jauniešu kora “Mārtiņbērni”. Par savu dzimšanas brīdi “Spārni” uzskata 1991. gadu, kad par kora diriģenti kļuva Līga Ādamsone, un tas kopā sauca dziedāt gribošus jauniešus. Kā jau brīžos, kad visus vieno mīlestība pret kopīgu aizraušanos, dziedātāji turpināja tikties mēģinājumos un koncertos ne vienu vien gadu, un tā jauniešu kora pārtapa par jaukto kori “Spārni”. Šobrīd korī ir 45 dalībnieki un, lai arī dažkārt sastāvs pamainās, kora kodols jau 15–20 gadus ir nemainīgs un divi dziedātāji – Santa Jermičuka un Uldis Vanags – ir “Spārnu” neatņemama sastāvdaļa jau kopš tā pastāvēšanas pirmās dienas. Kā atzīst paši dziedātāji, kā jau jebkurā ģimenē, arī šajā – dziedošajā – saliedējošās ir tradīcijas, kas nezinātājam paliek slēptas, bet savējiem nozīmē daudz un ir saprotamas no pusvārda. Viena no tradīcijām ir arī tā, ka lielākā daļa “Spārnu” kormeistaru šo gadu laikā ir Līgas Ādamsones audzēkņi gan no Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas, gan Rīgas Doma kora skolas. Tās audzēkne ir arī Helēna Enia Kalniņa, kas kopā ar kori ir šobrīd, kormeistara amatā nomainot Anitu Bērziņu, ar kuru kopā pavadītais laiks “Spārniem” bijis īpaši nozīmīgs.

30 gadu laikā daudzkārt dziesmas spēks baudīts tās augstākajā pacēluma brīdī – Vispārējos Dziesmu svētkos, Latvija pārstāvēta arī Ziemeļvalstu dziesmu svētkos, koris piedalījies arī Pasaules koru olimpiādē. Koncertēts dažādās svētku reizēs ir ne vien Siguldā, Siguldas novadā un citviet Latvijā, bet savas pilsētas vārds pārstāvēts arī Eiropā – dziesmas skanējušas pasaulē koncertzālēs un dievnamos Štūrē, Brēmenē, Folčepingā, Tamperē, Viļņā, Kauņā, Budapeštā, Ottobaiernā, Krakovā.

Biļetes uz 10. oktobra pasākumu varēs iegādāties pirms koncerta Siguldas pagasta Kultūras namā. Cena – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 2 eiro.

Ieeja koncertā apmeklētājiem, kuri varēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Atgādinām, ka uz pasākumu jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi