×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslinieces Vinetas Rungevicas darbu izstāde “20 rožukroņa noslēpumi” Koprades laboratorijās

21. oktobris - 21. novembris

Koprades laboratorijas ir vieta, kur sadarbībā ar profesionāliem māksliniekiem un radošiem siguldiešiem caur mākslas valodu runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām. Kultūras centrs “Siguldas devons” koprades laboratorijās uzsāk stāstu par dažādām kopienām, interešu grupām, tādējādi rosinot uz pārmaiņām domāšanā un rīcībā un rodot iespēju atklāt savu potenciālu gan sabiedrībai kopumā, gan ikvienam iedzīvotājam. No 21. oktobra tur būs skatāmai mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļi izstādē “20 rožukroņa noslēpumi”.

Izstādē “20 rožukroņa noslēpumi” eksponēti mākslinieces Vinetas Rungevicas akvareļi. Pasaulē ir izgudroti dažādi ieroči, lai gūtu uzvaru pār ienaidniekiem, bet tie galu galā nes nāvi arī pašiem ienaidniekiem. Ir viens “ierocis”, kurš ik dienas visā pasaulē nes svētības. Rožukronis ir meditatīva lūgšana, kas aicina mums katrā noslēpumā pārdomāt kādu ar Jēzus un Marijas dzīvi saistītu notikumu.

Rožukroņa sākums meklējams 11. gadsimtā klosteros. Dažiem mūkiem bija grūtības lasīt breviāru (speciālas priesteru lūgšanas), daudzi brāļi neprata latīņu valodu, kas tika lietota breviārā. Breviāra vietā viņiem bija atļauts skaitīt 150 tēvreizes. Tā pakāpeniski, šīm lūgšanām pārveidojoties par “Esi sveicināta” radās mums tik ļoti pazīstamās rožukroņa lūgšanas.

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Pasākumi