×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam” Koprades laboratorijās

21. oktobris - 21. novembris

Koprades laboratorijas ir vieta, kur sadarbībā ar profesionāliem māksliniekiem un radošiem siguldiešiem caur mākslas valodu runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām. Koprades laboratorijās tiek uzsākts stāstu par dažādām kopienām, interešu grupām, tādējādi rosinot uz pārmaiņām domāšanā un rīcībā un rodot iespēju atklāt savu potenciālu gan sabiedrībai kopumā, gan ikvienam iedzīvotājam. No 21. oktobra tur būs skatāmas divas izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam”.

Izstāde “Skauti Latvijas armijā no 1919. līdz 1940. gadam” ir par ciešo sadarbību starp skautu organizāciju un armiju. Arī skautu dibinātājs – Roberts Beidens-Pauels (Robert Baden-Powell) – bijis profesionāls karavīrs, kurš paralēli savai militārajai karjerai izveidoja unikālu jaunatnes organizācijas sistēmu, kas šobrīd kļuvusi par lielāko miera organizāciju pasaulē. Šodien tā aptver 54 miljonus biedru visā pasaulē.

Izstāde ir stāsts par ievērojamākajiem skautu organizācijas darbiniekiem, kas saistīti ar Latvijas armiju.

Arī šodien daudzi skauti un skautu vadītāji iesaistīti Latvijas Armijā un Zemessardzē. Skautisms un gaidisms ir jaunatnes neformālās audzināšanas kustība, kas papildina skolu un ģimeni. To mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Šīs kustības attīsta pārliecību, vēlmi izzināt, atklāt un mācīties.

Šobrīd Latvijā 20 vienībās ir vairāk nekā 950 aktīvu skautu un gaidu. Latvijas Skautu un Gaidu centrālā organizācija ir pasaules skautu un gaidu organizāciju WOSM (World Organization of the Scout Movement) un WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) dalīborganizācija.

Siguldas novadā darbojas 83. Siguldas skautu un gaidu vienība. 

Ogre bija vienīgā pilsēta Baltijas valstīs, kurā ir bijis Skautu un gaidu muzejs. Šī izstāde ir ieskats vēsturnieka Jāņa Goldšmita privātkolekcijā.

Izstādes idejas autors – Jānis Iklāvs, Ogresgala 5. skautu un gaidu vienība. Izstādes satura autors – vēsturnieks Jānis Goldšmits, mākslinieks – Ernests Austriņš.

Pasākumi