×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lāčplēša diena

11. novembris 15.00

Tāpat kā citus gadus, arī šoreiz pieminēsim tos, kas atdevuši dzīvību par Latvijas brīvību un gatavosimies svinēt Latvijas dzimšanas dienu. Šogad svētkos novadnieki aicināti doties nesteidzīgās pastaigās Latvijas karogu ieskautā pilsētvidē, kurā plīvo vairāk nekā 400 karogi, kā arī iedegt sveces vai gaismiņas savos māju logos un radīt svētku sajūtu sev apkārt. 

Atzīmējot Lāčplēša dienu, 11. novembrī no plkst. 15.00 līdz 19.30 Siguldas pils kvartālā atmosfēru radīs svētku noformējums. Siguldas Jaunās pils augstākajā torņa smailē plīvos sarkanbaltsarkanais karogs un tumšās novembra debesis šķels gaismas stari. Pils akmeņainie mūri un ieeja kvartālā krāsosies karoga krāsās, bet dzīvā uguns simbolizēs mūžīgo piemiņu Latvijas varoņiem. Kā atgādinājums par mūsu senču drosmi, kvartālā skanēs Aleksandra Grīna romāna “Dvēseļu putenis” fragmenti Jaunā Rīgas teātra aktiera Andra Keiša lasījumā, kā arī karavīru dziesmu un gaismu saspēle.

Arī šajā gadā meklēsim Lāčplēša spēku un pašaizliedzību katrs sevī, līdz ar to pastaigājoties Siguldas pils kvartālā, lūdzam ievērot caurplūdes kustību – ienākšana pa pils vārtiem, bet mājupceļš gar brūzi un dīķi virzienā uz stāvlaukumu.

Tāpat svētku gaismiņas un ziedu kompozīcijas tiks izvietotas Siguldas pilsētas kapsētā, kur atdusas Lāčplēša Kara ordeņa kavalieris Žanis Ķincis, un Pirmā pasaules kara Latvijas brīvības cīņu brāļu kapos Zinātnes ielas un valsts autoceļa A2 krustojumā, kur apbedīti galvenokārt latviešu brīvības cīnītāji, kā arī daži Igaunijas armijas karavīri. Svētku noformējums rotās varoņu piemiņas vietas arī citviet.

Pasākumi