×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Tradicionālais skrējiens “Izskrien Latviju Siguldā 2021” Siguldā

11. novembris - 21. novembris

Turpinot aizsākto tradīciju, šogad jau ceturto gadu pēc kārtas, svinot Latvijas dzimšanas dienu, no 11. līdz 21. novembrim Siguldas Sporta centrs aicina ikviena izskriet, nojūjot vai apiet Latvijas robežas kontūru Siguldā. Arī šogad novadnieki aicināti sportot individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros, bet domās būt vienotiem par stipru un veselu Latviju.

“Izskrien Latviju Siguldā 2021” tiek piedāvātas divas dažādas distances – viena distance (6 kilometri) būs tikai pilsētas vidē un veicama kopā ar maziem bērniem vai māmiņām ar bērnu ratiņiem, savukārt otra distance (11 kilometri) vedīs caur meža takām, bezceļiem un meža biezokņiem. Tāpat garākajā distancē nāksies pievarēt arī Gaujas senielejas kāpumu gan lejup, gan augšup.

Ievērojot šī brīža valstī noteiktos ierobežojumus un aizliegumus pulcēties, kā arī rīkot publiskos pasākumus, abas distances nebūs marķētas un nebūs vietu norādes distancē, tāpēc viss būs tikai individuāli un tā uzsākama no jebkura punkta, izmantojot savas viedierīces (telefonus vai sporta pulksteņus).

Mazā Latvijas kontūra (tikai pa pilsētvidi, 6 km) karte PDF formātā pieejama šeit, GPX formātā – šeit.

Lielā Latvijas kontūra (gan pa pilsētvidi, gan pa takām un mežiem, 11 km) karte PDF formātā pieejama šeit, GPX formātā – šeit.

Ikviens, kurš no 11. līdz 21. novembrim veiks kādu no distancēm un dalīsies ar savu maršruta ierakstu no distances sociālo tīklu vietnēs Facebook vai Instagram, pievienojot mirkļa birku #IzskrienLatvijuSiguldā, piedalīsies loterijā, kurā tiks izlozēti 10 skaisti termosi. Izloze tiks organizēta Siguldas Sporta centrs Facebook lapā tiešsaistē 22. novembrī plkst. 10.00.

Siguldas Sporta centrs atgādina, ka daļa virtuālās Latvijas kontūras distances ved pa īpaši aizsargājamo dabas teritoriju, tāpēc, atrodoties tajā, ir jāievēro īpaša dabas saudzēšana un īpaši noteikumi. Distance veicama tikai pa kartē vai GPX failā norādīto maršrutu. Noteikumi, kas jāievēro, atrodoties aizsargājamā dabas teritorijā, Gaujas nacionālā parka likums un Gaujas nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi​.

Pasākumi