×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Karogu brauciens Sigulda–Cēsis–Sigulda

18. novembris 12.20

18. novembrī, kad Latvija svinēs savu 103. dzimšanas dienu, Siguldas novada iedzīvotāju veidotā aktīvistu kustība “BMW Type Club” aicina iesaistīties nebijušā un patriotiskā akcijā – izrotāt savu automašīnu ar Latvijas valsts karogu un doties braucienā pa jauno Siguldas novadu līdz Cēsu pilsētai un atpakaļ uz Siguldu. Šajā akcijā ir aicināts iesaistīties jebkuras automašīnu markas īpašnieks no visa Siguldas novada, bet ievērojot visus valstī noteiktos pulcēšanās un epidemioloģiskos ierobežojumus.

Par godu Latvijas valsts svētkiem, vietējā Siguldas novada aktīvistu kustība ir izveidojusi maršrutu, kas 18. novembrī ap plkst. 12.20 sāksies Siguldas apkārtnē. Plānots, ka maršruta sākums būs Kalna ielā un virzīsies gar bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda” pa Šveices un Ausekļa ielām, tālāk pa Raiņa ielu līdz Pils ielai. Tad automašīnu kolonna turpinās ceļu pa Krišjāņa Barona, Dārza, Nītaures, Pulkveža Brieža un Zinātnes ielām, virzoties uz Mālpils pusi. Brauciena dalībnieki tālāk dosies caur Allažiem uz Inčukalnu, pēc tam līdz Sēnītes aplim, gar Rāmkalniem, Murjāņiem, Krimuldu, Straupi līdz Stalbei, kur nogriezīsies uz P14 ceļu, kas aizvedīs Cēsu pilsētas virzienā. Pēc tam maršruts virzīsies pa Cēsu ielām un visbeidzot, no ceļa P20 un A2 jeb Vidzemes šosejas, atpakaļ uz Siguldu. Paredzēts, ka brauciens aizņems divas stundas, un tā kopgarums ir aptuveni 160 kilometri.

Pasākuma rīkotāji ir saņēmuši iesaistīto pašvaldību iestāžu atļaujas, kā arī saskaņojuši akcijas maršrutu ar Siguldas novada un Cēsu novada Pašvaldības policiju. Maršrutos cauri pilsētām, kur tas būs nepieciešams, dalībniekus pavadīs pašvaldības policijas transports, lai netiktu izjaukta kolonna un būtu nodrošināta iedzīvotāju droša pārvietošanās. Dalībniekiem, kuri pieteiksies šajā akcijā, tiks izveidota saziņas grupa, kurā būs iespējams uzzināt par precīzu pulcēšanās vietu, lai pasākuma organizatori varētu nodrošināt tā norisi atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem drošības nosacījumiem.

Novada iedzīvotāji, kuri jau ir izlēmuši piedalīties braucienā, tiek aicināti līdz 17. novembrim sazināties ar organizatoru pārstāvi Oskaru Sirsniņu, zvanot uz tālruņa numuru 25130496. Pasākuma dalībnieki tiek aicināti arī parūpēties par sava spēkrata tīrību, par vienu vai vairākiem Latvijas valsts karogiem pie automašīnas un to pareizu un likumam atbilstošu izmantošanu, kā arī atgādināt sev Ceļu satiksmes noteikumus un valstī noteiktos ierobežojumus vīrusa izplatības mazināšanai, lai dalībnieki varētu droši un ar prieku izbaudīt visu brauciena laiku.

Savukārt citi Siguldas novada iedzīvotāji, kuri plāno vērot karogu braucienu, aicināti ievērot pulcēšanās ierobežojumus, kā arī priecāties un uzgavilēt akcijas dalībniekiem.

Plašāku informāciju par pieteikšanos un plānoto maršrutu iespējams uzzināt kustības “BMW Type Club” sociālo tīklu vietnē Facebook izveidotajā pasākumā.

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi