×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Vēsturiskās daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” 7. sērija kultūras centrā “Siguldas devons”

14. decembris 14.00

Kultūras centrā “Siguldas devons” 14. decembrī plkst. 14.00 būs skatāma vēsturiskā daudzsēriju filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene”  noslēdzošā 7. sērija. Filma tiks demonstrēta latviešu valodā, sadarbojoties ar Kinopunktu”.

Filmas pamatā ir stāsts par Latvijas vēsturē bagātāko sievieti un izdevēju Emīliju Benjamiņu un viņas dzīvi, sākot no 1924. gada, kad kopā ar vīru Antonu Benjamiņu nolemj izdot ilustrēto izdevumu Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā. Tāpat stāsts vēsta par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un reālām personām, bet daži tēli, to raksturi, ainas un notikumi ir izdomāti radošajā procesā, lai atspoguļotu notikumus un radītu filmas dramaturģisko stāstu.

Daudzsēriju filmas režisori ir Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve, Gints Grūbe. Filmā redzami tādi aktieri kā Edgars Ozoliņš, Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms, Enzo Leonardo Borneo, Sandis Runge, Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa-Fišere, Uva Segliņa, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Uldis Anže, Arnolds Osis, Jēkabs Reinis, Gatis Maliks, Dainis Gaidelis

Biļetes pieejamas “Siguldas devona” biļešu kasē no 15. novembra darba laikā no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Biļetes cena – 2,50 eiro, bet uzrādotSiguldas novada ID karti – 2 eiro.

Ieeja kino apmeklētājiem, kas ir veikuši pilnu vakcinācijas kursu, uzrādot derīgu COVID-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka persona pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātus var lejuplādēt tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv. Seansa laikā jālieto sejas aizsargmaskas. Vienlaikus atgādinām, ka uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

Pasākumi