×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslinieces Agijas Stakas grāmatu ilustrāciju izstāde Siguldas novada bibliotēkā

1. decembris - 15. decembris

Līdz 15. decembrim Siguldas novada bibliotēkā būs apskatāma bērnu grāmatu ilustratores Agijas Stakas ceļojošajā izstāde. Izstādē aplūkojami zīmējumi no daudzām bērnu iemīļotajām grāmatām, skatāms mākslinieces ilustrēto grāmatu plašais klāsts, kā arī paši grāmatu tēli.

Agijas Stakas radītie tēli pie lasītājiem nonākuši teju 200 grāmatās. Pēdējos gados ir bijušas daudzas viesošanās reizes pie lasītājiem gan lielās un mazās bibliotēkās, gan skolās visā Latvijā. Viena no lielākajām vērtībām ir mākslinieces košā, dzīvespriecīgā un detalizētā ilustrācija.

Agija Staka ir vairākkārtēja balvu laureāte – viņai piešķirta Pastariņa prēmija (2007), māksliniece nominēta Starptautiskajai Jāņa Baltvilka balvai (2010) un citas. Agija ir Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomes biedre, aktīva dalībniece nacionāla un starptautiska mēroga ilustrāciju izstādēs.

Māksliniece ir absolvējusi Lietišķās mākslas vidusskolu (Dekoratoru nodaļu), Latvijas Mākslas akadēmiju (Dizaingrafikas nodaļu (bakalaurs) un Vizuālās komunikācijas nodaļu (maģistrs). Strādājusi par mākslinieci Zinātņu akadēmijas Arheoloģijas nodaļā (1989-1993).

Grāmatas Agija Staka ilustrē kopš 1991. gada, kad ar viņas zīmējumiem tapa “Ābece speciālo skolu 1. klasei”. Pamatā sadarbojas ar izdevniecību „Zvaigzne ABC”, zīmē arī citām izdevniecībām un privātiem pasūtītājiem. Trīsdesmit radošās darbības gados ir ilustrētas vairāk nekā 200 grāmatas, sarakstītas un ilustrētas  divas autorgrāmatas „Āpsēns Pēcis negrib mazgāties” un “Āpsēna piedzīvojums”. Māksliniece veidojusi ilustrācijas arī periodiskajiem izdevumiem, reklāmām, spēlēm, suvenīriem. Regulāri zīmē pastkartes, puzles.

Izstādē ir iespēja nofotografēties kopā ar kazlēniem, trim sivēntiņiem vai vilku.

Agijas Stakas ilustrētās grāmatas, kuras pieejamas Siguldas novada bibliotēkā, apskatāmas šeit.

Pasākumi