×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības” Siguldas Jaunās pils salonā

1. decembris - 03. janvāris

Siguldas Jaunās pils salonā decembrī būs skatāma mākslinieces Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Tajās attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras viņu piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kura paskaidro gleznās atainoto.

Zanes Biķes gleznu sērija “Ticības liecības” aicina izstādes apmeklētājus šajā pārmaiņu laikā, kā arī pirmssvētku laikā atspoguļoties savās vērtībās un uzskatos. Izvērtēt to, kā šis brīdis iezīmē mūsu bailes, dusmas un neapmierinātību, tai pat laikā atgādinot, ka mīlestība un līdzcietība nedrīkst pazust, lai mēs būtu patiesi cilvēcīgi. Katra mākslinieces glezna ir papildināta ar īpašu vēstījumu, kas vēl dziļāk ļauj katram ieskatīties sevī. Zanes Biķes radīto gleznu mērķis ir uzrunāt skatītāju ieraudzīt Dievu. Lai caur Dievu cilvēki taptu stiprināti un taptu stiprināta viņu ticība, kā arī spēja sajust un iepazīt Dieva sirdi.

Zane Biķe dzimusi 1985. gadā. Māksliniece ieguvusi bakalaura un maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļā un šobrīd strādā kā interjera dizainere. Viņa vienmēr tiekusies savas radošās sajūtas izpaust caur vizuālo mākslu. Gleznošanas prasmi apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas gleznošanas nodarbībās un pašmācības ceļā.

Zanes Biķes izstādi “Ticības liecības” Siguldas Jaunās pils salonā būs skatāma no 1. decembra līdz 3. janvārim. Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunajā pilī no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 17.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiemar Siguldas novada ID karti – 1 eiro.

Izstādes apmeklētāji aicināti ievērot visus valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Pasākumi