×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Poētiskā trešdiena “[IE]NĀC LITERATŪRĀ”. Tikšanās ar Jāni Ozoliņu un Kārli Vērdiņu Siguldas Jaunajā pilī un tiešsaistē

26. janvāris 18.00

26. janvārī plkst. 18.00 Siguldas Jaunajā pilī un tiešsaistē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā notiks trešā tikšanās reize sarunu ciklā “[Ie]nāc literatūrā”. Šomēnes Guntars Godiņš uz sarunu aicinājis dzejnieku, literatūrzinātnieku un Normunda Naumaņa Gada balvas mākslas kritikā ieguvēju Kārli Vērdiņu, kā arī kultūras pētnieku, mūziķi Jāni Ozoliņu. Pasākumā klātienē vietu skaits ir ierobežots, tādēļ interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi: kultura@sigulda.lv.

Sarunas laikā klausītāji tiks iepazīstināti ar viesu radošajiem projektiem, kā arī akadēmisko izglītību literatūrzinātnes jomā Latvijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. Pasākuma laikā izskanēs Kārļa Vērdiņa jaunākie dzejoļi un Jāņa Ozoliņa mūzika.

Kārlis Vērdiņš ir dzejnieks, atdzejotājs un literatūrzinātnieks, autors sešiem pieaugušo dzejoļu krājumiem, kā arī trīs dzejas krājumiem bērniem. Vairāku literāru apbalvojumu laureāts, tostarp trīskārtējs Latvijas Literatūras gada balvas saņēmējs. Mākslinieks bijis literatūras žurnāla “Latvju Teksti” redaktors, sastādījis un rediģējis dzejas krājumus. Tāpat K. Vērdiņš ir Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks, kopš 2016. gada studē salīdzinošās literatūras doktorantūrā Vašingtona Universitātē Sentluisā. Dzejnieks sadarbojies ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem, rakstot libretus un dziesmu tekstus, ir atdzejojis Eiropas un Amerikas autoru dzeju, tulkojis arī Latvijas krievu autoru darbus.

Jānis Ozoliņš ir kultūras pētnieks un mūziķis. Bijis žurnāla “Latvju Teksti” galvenais redaktors. Mākslinieks kopš 2013. gada ir Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks, bet kopš 2021. gada – Latvijas Mākslas akadēmijas docents. J. Ozoliņš 2020. gadā Latvijas Universitātē ieguvis doktora grādu literatūrzinātnē. Literatūrpētnieciskā interese saistīta ar stāstījuma teoriju, prozas retoriku, dzimtes studiju problemātikas un maskulinitātes izpētes jautājumiem. Kultūras pētnieks ir sastādījis Andras Neiburgas daiļradei veltītu rakstu krājumu (2018). Paralēli pētniecībai mākslinieks kopš 2005. gada ir grupas “Sigma” komponists un solists, kopā ar grupu ierakstījis divus albumus, 2022. gadā paredzēts izdot trešo grupas albumu.

Sarunu cikls “[Ie]nāc literatūrā” notiek katra mēneša vienā no trešdienām Siguldas Jaunajā pilī (Pils ielā 16) plkst. 18.00. To vada tulkotājs un dzejnieks Guntars Godiņš, uz sarunu aicinot dzejniekus, rakstniekus, tulkotājus no Latvijas un citām valstīm. Sarunu cikls tiek filmēts un pārraidīts tiešsaistē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā.

Ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Pasākumā Siguldas Jaunās pils Svētku zālē varēs atrasties tikai apmeklētāji, kuri uzrādīs derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Atgādinām, ka uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu konstatēt sertifikāta atbilstību.

Organizatori lūdz uz pasākumu ierasties savlaicīgi. Pasākuma rīkotājs ir tiesīgs mainīt pasākuma norises kritērijus, mainoties valstī noteiktajiem Ministru kabineta noteikumiem un epidemioloģiskās drošības prasībām.

Pasākumi