×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Andas Poikānes un Martas Ģibietes izstāde “Visuma mežā” kultūras centrā “Siguldas devons”

23. janvāris - 26. februāris

23. janvārī kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atvērta Andas Poikānes un Martas Ģibietes izstāde “Visuma mežā”. Iedvesmas avots izstādei ir daba. Šī izstāde ir meklējumi par to, kas ir bezgalīgs, nenosakāms, ļoti abstrakts un nenotverams tajā, un kur ir mūsu vieta šajā bezgalīgajā miglājā. 

Aptuvenas nojausmas un skaidri saskatāmas lietas, miglāji starp galaktikām un sīki izpētītas struktūras. Izstādes autores Marta Ģibiete un Anda Poikāne risina spēli par abstraktu ideju pārnešanu materiālā. Mežs, daba, debesis, kosmoss, kas ir abu mākslinieču iedvesmas avots, kas rosina iztēli. It kā visuma radošums izpaustos dabas formās, līdzīgi kā mākslinieka ieceres izvēlētā materiālā.

Tēlnieces Andas Poikānes radošais rokraksts atpazīstams ar unikālām terakotas skulptūrām un meistarīgām sīkplastikas formām. Māksliniece izstādēs piedalās ar lielformāta zīmējumiem, dažādu materiālu formas objektiem un video darbiem. Tāpat kopā ar domubiedriem tiek veidoti mākslas un skaņu projekti. Anda Poikāne radošajā darbā meklē saikni starp arhaisko un šodienu, velta uzmanību mākslas izteiksmes veidam caur savu estētisko uztveri. Neierobežojot sevi noteikta žanra robežās, māksliniece rada vizuālus stāstus. Šajā izstādē izvēlēti zīmējumi, kas tapuši no 2013. līdz 2022. gadam.

Stikla māksliniece Marta Ģibiete strādā dažādās tehnikās, taču atpazīstamību un ievērību guva ar neparastā veidā radītiem telpiskiem stikla darbiem dažādos mērogos. Martas Ģibietes radītās stikla skulptūras ir ģeometriskas, bet vienlaikus arī poētiskas, tās radītas, asprātīgi apejot stikla tehnoloģiju sarežģīto dabu. Mākslniece šo unikālo paņēmienu atklāja jau studiju laikā un guva starptautisku atpazīstamību, saņemot divas nozīmīgas balvas. Kopš tā laika piedalās izstādēs, simpozijos un konferencēs pasaulē.

Izstādes scenogrāfijas autore un vizuālā stāsta līdzautore ir dizainere Margarita Budze.

Izstāde “Visuma mežā” tapusi visu trīs mākslinieču radošā sadarbībā. Tā ir radošs izaicinājums autorēm pārvarēt iepriekš zināmās robežas jaunā kvalitātē.

Izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” būs apskatāma no 23. janvāra līdz 26. februārim. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Pasākumi