×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Jubilejas pasākums “Sev no pēdām kroni taisu” Krimuldas muižā

28. augusts 16.00

Augustā Krimuldas sanatorija atzīmē 100 gadus, savukārt Kungu māja – 200 gadus. Par godu šiem lielajiem svētkiem 28. augustā Krimuldas muižā un tās apkārtnē notiks galvenais jubilejas pasākums “Sev no pēdām kroni taisu”. Aktivitātes notiks visas dienas garumā, savukārt vakarā gaidāms koncerts. Šajā dienā Krimuldas muižā tiks gaidīts ikviens, it īpaši esošie un bijušie darbinieki, kā arī muižas klienti un pārējie interesenti.

Svētku diena sāksies plkst. 16.00 ar mākslu skolas “Baltais flīģelis” muzikālo sveicienu. Apmeklētājiem bez maksas būs iespējams doties ekskursijās pa muižu un vēstures istabu, apskatīt vēsturiskās fotogrāfijas un gleznot kopā ar mākslinieci Patriciju Brekti-Pannetier.

Noslēguma koncerts “Sev no pēdām kroni taisu” sāksies plkst. 19.00 ar stāstu par Krimuldas muižas vēsturi. Tā scenāriju gatavo rakstniece Ingūna Bauere, muzikālo ietērpu radīs komponists Jānis Lūsēns. Koncertā piedalīsies aktieri Juris Bartkevičs un Artis Robežnieks, muzicēs Jānis Lūsēns (klavesīns) un Evija Mundeciema (flauta). Otrajā daļā piedalīsies komponists Jānis Lūsēns (klavieres), dziedātāji Kristīne Zadovska (mecosoprāns), Zigfrīds Muktupāvels (baritons), Jānis Lūsēns (basa ģitāra) un “Grey Velvet Trio” – Evija Mundeciema (flauta), Arta Tarasova (čells) un Rihards Goba (ģitāra). Ieeja koncertā ir bez maksas, apmeklētājiem būs iespēja ziedot kungu mājas izgaismošanas projektam.

Dienas noslēgumā notiks svētku uguņošana, ko izpildīs uguns mākslinieks Kalvis Kalniņš, muzikālo pavadījumu nodrošinās pūšamo instrumentu kvintets “Rīga” – Andrejs Progrebņaks (trompete), Rihards Šiliņš (trompete), Dainis Tarasovs (mežrags), Egils Šķetris (trombons) un Roberts Brants (tuba).

Interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29111619.

Ar 28. augusta notikumiem svētku programma nebeidzas, un svinības turpināsies līdz pat šā gada beigām:

  • 24. septembrī notiks salonvakars, kas būs veltīts Lūisa Armstronga daiļradei – 20. un 30. gadu džezam ar dziļu svinga ritmu. Koncertu vadīs Kristaps Vanadziņš;
  • 15. oktobrī interesenti aicināti uz pasākumu “Capriccio! Rietumeiropas un Latvijas skaņu gleznas”. Uzstāsies Baiba Renerte, Mārcis Kuplais, Rūta Īzāka-Mača un Ilze Kundziņa;
  • 26. novembrī Krimuldas muižā norisināsies koncerts “Svētku mozaīka” divās daļās ar Ditas Krenbergas, Raimonda Ozola, Venta Zilberta un Evitas Teterovskas dalību tajā;
  • 10. un 11. decembrī svētku gadu noslēgs Ziemassvētku koncerti kopā ar Jāni Lūsēnu.

Koncerti notiks sadarbībā ar mūzikas namu “Daile”. Pasākums notiek ar Siguldas novada pašvaldības finansiālo atbalstu.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi