×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Valsts Akadēmiskais kora “Latvija” kameroperas koncertizrāde bērniem “Ej nu ej” koncertzālē “Baltais flīģelis”

7. maijs 16.00

7. maijā plkst. 16.00 koncertzāle “Baltais flīģelis” un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” aicina uz kora kameroperas koncertizrādi bērniem “Ej nu ej”. Koncertizrāde diriģenta Māra Sirmā vadībākā pavasarīgs un skanīgs pārsteigums izskanēs par godu kora 80. jubilejas sezonai.

“Ej nu ej” ir stāsts par pilsētas puiku, kurš izdzīvo plašu emociju gammu, nonākot tramvajā vai ciemojoties pie vecmammas piejūras lauku mājās, domājot par tēta miegu vai laika zoba sagrauztu žogu. Pārdomas un sajūtas, kas uzrodas pēkšņi, gatavība aizraujošiem piedzīvojumiem un negaidītiem pavērsieniem vijas viscaur krāšņajai un atraktīvajai koncertizrādei.

Iestudējuma mūzikas autore, komponiste Laura Jēkabsone izcili pārzina kordziedāšanas iespējas, šajā kameroperā tās parāda maksimālā amplitūdā. Koris skan kā orķestris, veido dažādas ainavas – jūru, mežu, žogu, lauku, ceļu, caur savām balsīm realizē arī dažādas emociju gammas. Īpaši dinamisku kameroperu padara iestudējuma horeogrāfija un scenogrāfijas elementi, kuru neatņemama daļa ir kora dziedātāji. Korim dziedājumā pievienosies arī zēna solo – Reinards Blūmentāls, Aleksandrs Meri vai Lūkass Olekšs.

Iestudējuma režisors un scenogrāfijas autors ir Reinis Suhanovs, horeogrāfe – Elīna Gediņa, kostīmu māksliniece – Kristīne Pasternaka, libreta autors – Mārtiņš Meiers. Librets balstīts Marta Pujāta dzejoļu grāmatā “Ej nu ej”, kas ir tik populāra, ka no veikala plauktiem pazuda gaismas ātrumā un, kas ne mazāk svarīgi – saņēmusi 2021. gada Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā “Labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem”.

Biļetes cena ir 12 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemēro 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm un mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņiem – 40% atlaide. Atgādinām, ka biļetes uz koncertizrādi jāiegādājas katram apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma. Pasākums piemērots bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā atlaide netiek piemērota.

 

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas un pasākumus.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi