×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Kora “Teiksma” autorkoncerts Siguldas pagasta Kultūras namā

21. maijs 16.00

 

Ievām ziedot, elegantās un atraktīvās sieviešu kora “Teiksma” dalībnieces aicina visus uz koncertu, kas izskanēs Siguldas pagasta Kultūras namā sestdien, 21. maijā, plkst. 16.00.

Pēdējo pāris gadu laikā, kamēr kultūras dzīve bija pieklususi, trīs no kora dāmām – diriģente Maija Feldmane, Olga Jakāne un Maruta Mitrevica – ir nosvinējušas ievērojamas jubilejas, tāpēc “Teiksmas” koncerts sestdien viņām būs īpašs. Koncertā izskanēs diriģentes Maijas Feldmanes tautas dziesmu apdares, Olgas Jakānes dziesmas un Marutas Mitrevicas dzeja.

Maija Feldmane ir autore vairākām tautasdziesmu apdarēm. Koncertā skanēs viņas “Skan balstiņis rītā agri”, kuru savulaik “Teiksma” dziedājusies gan koru skatē, gan starptautiskā konkursā Krakovā, programmā iekļautas arī divas pēdējo gadu laikā tapušās apdares – “Rotāšanās dziesma” un “Ai, Tu, zelta lakstīgala!”

Savukārt Olgas Jakānes un Marutas Mitrevicas radošā sadarbība aizsākās 2018. gadā, kad kultūras centra “Siguldas devons” sieviešu koris “Teiksma” atzīmēja savu 40 gadu jubileju. Šim notikumam par godu Marutas Mitrevicas dzejolis “Teiksma” pārtapa Olgas Jakānes komponētā dziesmā, kas nu kļuvusi arī par kora himnu. Kopš tā laika uz mēģinājumiem nests ne viens vien dzejolis un daļa no tiem nu jau iekļauti arī “Teiksmas” repertuārā. Autorkoncertā tiks atskaņotas piecas no šīm dziesmām. Tās apgūt palīdzējusi ne vien enerģiskā diriģente Maija Feldmane, bet arī visu iemīļotā kormeistare Antra Mežale.

Lai koncerts būtu vēl krāšņāks, “Teiksma” uz skatuves aicinājusi arī Lēdurgas vīru kopu Imanta Toča vadībā un šī abiem, nu jau vienā novadā esošajiem kolektīviem, būs pirmā kopīgā uzstāšanās. Koncertu kuplinās arī dziedātājs Rihards Saule un koncerta “vaininieces” – “Teiksmas” dāmas – sola visiem vēl kādu muzikālu pārsteigumu!

Ieejas maksa koncertā – 2,50 eiro, ar​Siguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā – 2 eiro.

Pasākumi