×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Siguldas pusmaratons

2. jūlijs 10.00

Šogad Siguldas pusmaratons notiks vasaras vidū – 2. jūlijā. Pusmaratons sāksies pie Siguldas Sporta centra plkst. 10.00. Dalībnieki varēs izvēlēties vienu no trim distancēm – 21 kilometru garo pusmaratona distanci, 10 kilometru distanci vai 5 kilometrus garo tautas distanci. Papildus šīm distancēm plkst. 12.30 notiks arī bērnu skrējiens, atbilstoši vecumam mērojot 500, 600 un 700 metru distanci.

Šogad, tāpat kā iepriekšējo reizi, skrējiena maršruts tiek plānots šādā maršrutā: Ata Kronvalda iela–Parka iela–Ausekļa iela–Raiņa iela–Pils iela–Cēsu iela–Baznīcas iela–Siguldas Jaunās pils teritorija–Pils iela–Līvkalna iela–Skolas iela–Krišjāņa Barona iela (turp un atpakaļ)–Ata Kronvalda iela–finišs Siguldas Sporta centrā.

Iepriekšējos deviņus gadus pusmaratons tradicionāli notika zelta rudens laikā, bet 2020. un 2021. gadā pandēmijas dēļ nedēļu pirms sacensībām tas tika atcelts.

ArSiguldas novada ID karti pieaugušo grupās dalība Siguldas pusmaratonā ir ar 20% atlaidi no sākotnējās dalības maksas, reģistrējoties tīmekļa vietnē www.siguldasmaratonaklubs.wordpress.com līdz 30. jūnijam. Pieteikuma formā jānorāda Siguldas novada ID kartes numurs.

Siguldas novadā deklarētajiem bērniem un jauniešiem līdz 19 gadu vecumam (ieskaitot, ja persona vēl mācās vidējās izglītības iestādē), kas novadā deklarēti ne vēlāk kā 2022. gada 1. janvārī, un Siguldas Sporta skolas audzēkņiem, kamēr persona mācās attiecīgajā izglītības iestādē, dalība bērnu distancē, 5 kilometru distancē, 10 kilometru distancē un pusmaratona distancē ir bez dalības maksas, jo to sedz Siguldas novada pašvaldība. Reģistrēties skrējienam var tīmekļa vietnē www.siguldasmaratonaklubs.wordpress.com līdz 30. jūnijam.

Plānotie satiksmes ierobežojumi

21, 10 un 5 kilometru skrējiena laikā no plkst. 9.30 līdz 13.00 tiks slēgta satiksme skrējiena maršrutā: Ata Kronvalda iela–Parka iela (no Kronvalda ielas līdz Dārza ielai)–Ausekļa iela (skries pa gājēju ietvi)–Raiņa iela–Pils iela–Cēsu iela (no apļveida krustojuma līdz Raiņa ielai)–Baznīcas iela–Siguldas Jaunās pils teritorija–Pils iela (no Baznīcas ielas līdz apļveida krustojumam)–Līvkalna iela (no apļveida krustojuma līdz Miera ielai)–Skolas iela–Krišjāņa Barona iela (no apļveida krustojuma līdz veikalam “Beta”).

Bērnu skrējiena laika no plkst. 12.00 līdz 13.30 tiks slēgta satiksme Krišjāņa Barona ielā (no apļveida krustojuma līdz Skolas ielai) un Ata Kronvalda ielā.

Uz ielām, kuras ietvertas sacensību maršrutā, transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt. Aicinām iedzīvotājus savus transportlīdzekļus nenovietot sacensību maršrutā norādīto ielu malās.

Lai iedzīvotājiem būtu iespēja izbraukt un iebraukt savos īpašumos, tiks veidoti satiksmes koridori, bet pašu ērtības labad aicinām ieplānot braucienus pirms plkst. 9.30 vai pēc plkst. 13.00 vai novietot savus transportlīdzekļus ārpus sacensību teritorijas atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem, lai netraucēti varētu doties savās gaitās.

Izbraukšanas un iebraukšanas koridori:

  • Pils iela (no stāvlaukuma)–pa kreisi uz Raiņa ielu;
  • Kalpaka iela (Dubura ielā būs atļauta divvirzienu kustība);
  • Cīruļu iela/Atbrīvotāju iela–Līvkalna iela–Televīzijas iela;
  • Rotas iela un Pērsieša iela–Dārza iela (Atbrīvotāju ielas posmā no Ceriņu ielas līdz Parka ielai būs atļauta divvirzienu kustība).

Stāvlaukumi dalībniekiem (iebraukšana līdz plkst. 9.30, izbraukšana pēc plkst. 13.00):

  • P1 Krišjāņa Barona/Pils ielas stāvlaukums;
  • P2 Pils ielas 16 stāvlaukums;
  • P3 stāvlaukums pie Siguldas Sporta centra;
  • P4 stāvlaukums Raiņa ielā 3 pie Siguldas novada Pakalpojumu centra;
  • P5 stāvlaukums pie kultūras centra “Siguldas devons” (iebraukšana un izbraukšana bez ierobežojumiem pa Pils ielu).

Aicinām sekot līdzi informācijai par iespējamajām izmaiņām pasākuma norisē un satiksmes ierobežojumos pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv. Pasākums tiek organizēts ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi