×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Muzeju nakts Imanta Ziedoņa muzejā

14. maijs 17.00

14. maijā muzeji visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā, aicina uz Muzeju nakti. Lai kopīgi baudītu izstādes, šaha turnīru un dotos ekskursijās, kā arī gūtu jaunu pieredzi un atkalsatikšanās prieku, apmeklētājus gaidīs Anšlava Eglīša ekspozīcija, Skulmju dzimtas mājas, Veco datoru muzejs un Imanta Ziedoņa muzejs.

Imanta Ziedoņa muzejs (“Dzirnakmeņi”, Murjāņi) no plkst. 17.00 līdz pusnaktij aicina iepazīt muzeja pagalmā eksponēto brīvdabas izstādi “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Imants Ziedonis savā mūzu mājā Murjāņos esošos priekšmetus sauca par fragmentiem, kas palīdz dzīvot. Brīvdabas izstādē fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs ieraudzīja Ziedoņa vasaras mājas iedzīvi ar citām, šai vietai nepieradinātām acīm. Viņi abi izvēlējās muzeja priekšmetus un radīja par tiem savus stāstus – aprakstus un fotogrāfijas, piešķirot it kā ierastām ikdienas lietām jaunu dvesmu un nozīmi.

Informācija par citām Muzeja nakts norisēm Siguldas novadā apskatāma šeit.

Muzeju nakts tradīcija aizsākusies 1999. gadā Francijā, tās mērķis ir iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kuri ikdienā muzejus neapmeklē. Šogad Muzeju nakts Latvijā norisināsies 18. reizi.

Pasākumi