×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Dziesmu diena Inčukalnā Aleksandra parka estrādē

19. maijs 17.30

16. jūlijā norisināsies mazie dziedāšanas svētki – Inčukalna Dziesmu diena, kas šogad notiks jau 51. reizi. Vairāk nekā 20 gadus svētki notiek pašā Inčukalna sirdī – Aleksandra parka estrādē. Arī šogad 16. jūlijā inčukalniešu jauktais koris “Mežābele” un svētku mākslinieciskais vadītājs diriģents Vitalis Kikusts gaida dziedošos draugus gan no jaunā Siguldas novada, gan citiem novadiem, lai ar dziesmām, pūtēju orķestra mūziku un dejām ieskandinātu 2023. gada XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus.

Inčukalna Dziesmu diena aizsākās tālajā 1939. gadā, kad Inčukalnā pulcējās vairāk nekā astoņi simti koristu no apkārtnes, pūtēju orķestris un valsts atbildīgās amatpersonas. Svētki norisinājās Gaujas krastā, skaistajā līcī pie “Jaunmuciniekiem”, un tolaik notika, pateicoties enerģiskajiem vietējā kora dziedātājiem un tā vadītājam Ralfam Alunānam. Dziesmu dienas tradīcija pēc ilgāka pārtraukuma tika atjaunota 60. gadu beigās līdz ar jaunā kora diriģenta Vitaļa Kikusta ierašanos Inčukalnā un kopš tā laika ik gadu Inčukalnā pulcē dziesmu draugus, lai kopā izdziedātu skaistākās latviešu klasikas un jaunrades kora dziesmas.

Pasākumi