×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Informācijas diena Turaidas muzejrezervātā

4. jūnijs 09.00

4. jūnijā notiks Turaidas muzejrezervāta informācijas diena, uz kuru aicināts ikviens nozares pārstāvis un interesents. Viesi varēs uzzināt par aktualitātēm Turaidas muzejrezervātā, dalīties pieredzē un piedalīties izzinošās pastaigās kopā ar muzeja speciālistiem. Lai apmeklētu informācijas dienu, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, līdz 2. jūnijam zvanot uz tālruņa numuru 67971402, 29384512 vai rakstot uz e-pasta adresi turaida.muzejs@apollo.lv.

Dienas programma

  • plkst. 9.00–9.30 reģistrācija un grāmatu galds muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā;
  • plkst. 9.30–10.30 aktualitātes Turaidas muzejrezervātā: “Turaidas muzejrezervāts šodien” (Vija Stikāne, direktora pienākumu izpildītāja), “Eiropas mantojuma zīme un Turaidas vēsturiskā centra attīstība” (Anna Jurkāne, Turaidas muzejrezervāta dibinātāja), “Jaunākais Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijās” (Jolanta Dukaļska, Pētniecības un ekspozīciju nodaļas vadītāja), “Pilskalna monitorings, aktuālie infrastruktūras projekti” (Dainis Linmeijers, direktora vietnieks), “Pasākumi un muzejrezervāta apmeklējums” (Gunta Zaķīte, Izglītojoša darba un komunikācijas nodaļas vadītāja);
  • plkst. 10.45–12.30 krājums, pieminekļi, pētniecība: Ieva Ose par katalogu “Turaidas pils 13.–18. gadsimta koka un metāla trauki un galda piederumi”. Dainis Bruģis par ceļvedi “Pārvaldnieka māja. Ceļvedis par Turaidas muižas pārvaldnieka veco dzīvojamo māju”. Uģis Niedre par grāmatu “Muiža pilsdrupu paēnā. Turaida. Muiža. Pagasts. Apkārtne”. Edgars Ceske par izdevumu “Materiāli Latvijas agrārās reformas vēsturei” un unikālo Jirži Holīka dārzkopības grāmatu Turaidas muzejrezervāta krājumā;
  • plkst. 12.30–13.00 kafijas pauze;
  • plkst. 13.00–14.00 vokālās grupas “Putni” koncerts Dziesmu dārzā;
  • plkst. 14.00–15.30 izzinoša pastaiga kopā ar muzejrezervāta speciālistiem. Pastaigas maršruts: Mežaparksbrīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”–ekspozīcija “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”.

Dalības maksa – 5 eiro (izdales materiāli, kafija, uzkodas).

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi