×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Ievas Kundziņas kostīmu izstāde Koprades laboratorijās

13. jūlijs - 10. augusts

Tuvojoties Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās apskatāma kostīmu mākslinieces Ievas Kundziņas kostīmu izstāde. Viņa tērpus Siguldas Opermūzikas svētkiem radījusi jau aptuveni 20 gadus. Svētki Siguldā tiks atklāti jau 29. jūlijā, un šajā gadā kā brīvdabas oriģināliestudējums būs redzama Džakomo Pučīni opera “Bohēma” ar Maiju Kovaļevsku un Mihailu Mihailovu galvenajās lomās.

Koprades laboratoriju ekspozīcijā skatāmi kostīmi no izrādēm “Masku balle”, “Falstafs” un “Toska”, un tā būs apskatāma līdz 1. augustam līdz ar Opermūzikas svētku noslēgšanos.

Kostīmu māksliniecei Ievai Kundziņai atmiņā palikuši tērpi no Verdi operas “Masku balle”, kurā koris parādījās sudrabotās kleitās un baltās parūkās, savukārt no “Traviata” – Violetas aiziešana viņsaulē… šajā izrādē režisors Edmunds Freibergs bija ieviesis jaunu personāžu – mākslinieku Anrī de Tulūzu Lotreku –, kurš operas laikā kaut kur fonā zīmē, bet brīdī, kad Violeta aiziet, arī Lotreks noņem cepuri… Viņai prātā palikusi kā iespaidīga aina.

Izcilā kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa dzimusi gleznotāja un scenogrāfa Pētera Kundziņa ģimenē. Beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tērpu modelēšanas nodaļu, 1965. gadā absolvējusi LMA glezniecības nodaļu, sāka strādāt Rīgas kinostudijā un līdz 1990. gadam Ieva Kundziņa bija paspējusi ietērpt aptuveni 40 filmu varoņus. Daudzas no tām pieder Latvijas kino zelta fondam: “Četri balti krekli”, “Ceplis”, “Agrā rūsa”, “Puika”, “Sprīdītis” un citas.

Ieva Kundziņa daudz strādājusi arī operas žanrā. Sadarbība ar Siguldas Opermūzikas svētkiem sākās jau ar operu ”Mīlas dzēriens” (2001). Šogad Ieva Kundziņa saņēmusi “Lielo Kristapu” par mūža ieguldījumu filmu mākslā, kā arī divas “Lielā Kristapa” balvas (filmas “Puika” un “Saulessvece”) un Spēlmaņu nakts balvu par kostīmiem izrādei “Mēnesis uz laukiem” (2005, JRT). Šajā gadā māksliniecei piešķirts arī Triju Zvaigžņu ordenis.

Jau ziņots, ka XXVIII Starptautiskie Opermūzikas svētki Siguldā notiks no 29. līdz 31. jūlijam:

29. jūlijā plkst. 19.00 notiks svētku uvertīra – atklāšanas koncerts Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā piedalīsies Dainis Medjaņiks (vijole), Elza Siliņa (vijole), kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti – Jūlija Vasiljeva (soprāns), Juris Ādamsons (baritons) un citi;

30. jūlijā plkst. 15.00 – koncerts “Jaunie talanti” Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā piedalīsies Daniels Kuzmins (baritons), Daniels Luganskis (tenors), Bruno Ančāns (trompete) un citi;

30. jūlijā plkst. 21.00 Dž. Pučīni opera “Bohēma” Siguldas pilsdrupu estrādē. Lomās: Maija Kovaļevska, Mihails Mihailovs (Bulgārija), Jānis Apeinis, Marlēna Keine, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš, Kalvis Kalniņš. Diriģents – Vladimirs Kiradžijevs (Vīne), režisors – Edmunds Freibergs. Piedalās festivāla koris un orķestris.

31. jūlijā plkst. 14.00 – garīgās mūzikas koncerts Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Piedalīsies Juris Vizbulis, Aleksandra Špicberga, Ingūna Grīnberga. Biļetes cena – 5 eiro.

31. jūlijā plkst. 18.00 – Galā koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē, kurā piedalīsies Tania Ivanova (Bulgārija), Perīna Madefa (Francija), Dominiks Suttovics (Polija), Mihails Čulpajevs, Rinalds Kandalincevs, Edgars Ošleja, Krišjānis Norvelis, Ilona Bagele un Elza Siliņa (Latvija). Diriģents – Atvars Lakstīgala.

Biļetes uz pasākumiem pieejamas tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, un to cena ir no 15 līdz 55 eiro. Ar  Siguldas novada ID karti biļetes iepriekšpārdošanā līdz 15. jūlijam pieejamas ar 10% atlaidi. Informācija par sadarbību un biļešu rezervāciju pieejama, rakstot uz e-pasta adresi operasigulda@gmail.com.

Pasākumi