×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Madaras Neikenas personālizstādes “Nojausma” atklāšana kultūras centrā “Siguldas devons”

2. augusts 19.00

2. augustā plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta jaunās gleznotājas Madaras Neikenas ainavu izstāde “Nojausma”.

Eksponētie darbi gleznoti eļļas tehnikā uz audekla. Darbos ir nojausma par lauku ainavu: debess un zeme, starp tiem – horizonts. Mierpilna, klusa un maiga, gandrīz nenotverama, caurspīdīga un trausla. Brīži, kad dienas ritumā pirmie vai pēdējie saules stari sastop atmosfēras slāņus, katrā gada rituma nogrieznī citādi. Plašums, telpa un gaiss, neapstādināts laiks.

Madara Neikena (1988) beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Nozīmīgākās personālizstādes bijušas galerijā “Māksla XO” (2016), Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā (2018), galerijā “Daugava” (2018, 2020) un Jūrmalas pilsētas muzejā (2020). Kopš 2010. gada piedalās izstādēs, plenēros un rezidentūrās Latvijā un ārzemēs. Viņas glezniecībā par galveno žanru uzskatāma ainava.

Izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” būs skatāma līdz 1. septembrim.

Izstāde atklāšanas dienā apskatāma bez maksas. Citās dienās ieeja izstādē 2,50 eiro. Ar Siguldas novada ID karti 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas – otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.

Pasākumi