×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“Rudens stādu parāde 2022” Siguldas Svētku laukumā

17. septembris 09.00

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem un noslēdzoties dārzkopības sezonai, 17. septembrī Siguldas Svētku laukumā no plkst. 9.00 līdz 16.00 norisināsies 17. Rudens stādu parāde, kura vienlaikus pulcēs vairāk nekā 100 stādu audzētājus no Latvijas. Rudens stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu.

Rudens stādu parādē stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Pasākumu iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm.

Apmeklētājus gaida ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu plašs piedāvājums, bet arī brīnišķīga svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem. Atgādinām, ka rudens, tāpat kā pavasaris, ir piemērotākais laiks stādīšanai.

Rudens stādu parādē apmeklētājiem tiks piedāvāts:

  • vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas;
  • konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā;
  • dārza preču un tehnikas tirdzniecība;
  • amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus;
  • bezmaksas stāvvieta automašīnām.

Siguldas novada Pašvaldības policija informē, ka Stādu parādes laikā no plkst. 5.00 līdz 19.00 plānoti satiksmes ierobežojumi. Stāvvietu karte aplūkojama šeit.

Piebraukšana pie Siguldas Svētku laukuma pa Leona Paegles ielu un Cēsu ielu tiks aizliegta, sākot no Lāčplēša ielas. Iebraukšana slēgtajā teritorijā notiks no Jāņa Poruka ielas, uzrādot caurlaides.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana papildus tiks atļauta Raiņa ielas posmā no Ausekļa ielas līdz Oskara Kalpaka ielai ceļa labajā pusē.

Lai nodrošinātu optimālu un drošu transporta plūsmu, transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta šādos ielu posmos:

  • Raiņa ielā, posmā no Pils ielas līdz Cēsu ielai, abās ielas pusēs;
  • Ausekļa ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Blaumaņa ielai, abās ielas pusēs;
  • Pils ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, ielas kreisajā pusē;
  • Cēsu ielā, posmā no apļveida krustojuma līdz Raiņa ielai, ielas labajā pusē;
  • Cēsu ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Lāčplēša ielai, ielas kreisajā pusē;
  • Lāčplēša ielā, posmā no Jāņa Poruka ielas līdz Jāņa Čakstes ielai, ielas labajā pusē.

Stāvvietas:

  • Pils ielā 16A (iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem);
  • Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma);
  • Jāņa Poruka ielā 14 (pie gaisa trošu ceļa vagoniņa stacijas);
  • Lāčplēša ielā 3A (pie Siguldas poliklīnikas);
  • Šveices ielā 17 (pie koncertzāles “Baltais flīģelis”);
  • Raiņa ielā 3B (pie Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra);
  • Pils ielā 10 (pie kultūras centra “Siguldas devons”);
  • pļava pie panorāmas rata (iebraukšana no Jāņa Poruka ielas).

17. Rudens stādu parādi rīko nodibinājums “Stādu un kūdras inovāciju fonds” sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību. Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.staduparade.lv.

Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi