×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna projekta sabiedriskā apspriešana Krimuldas Tautas namā

6. septembris 12.00

Iedzīvotāji aicināti piedalīties Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna projekta sabiedriskajā apspriešanā. Siguldas novadā sanāksmes notiks 6. septembrī plkst. 12.00 Krimuldas Tautas namā un plkst. 17.00 Siguldas pagasta Kultūras namā.

Dabas aizsardzības plāna izstrādes mērķis ir, saskaņojot dabas aizsardzības, rekreācijas, tūrisma, zemes īpašnieku, reģiona attīstības un citas intereses, nodrošināt teritorijas vērtību saglabāšanu. Dabas aizsardzības plāns tiek izstrādāts laika periodam no 2023. līdz 2035. gadam. Sabiedriskās apspriešanas laikā  klātesošie tiks iepazīstināti ar Gaujas Nacionālā parka izveidošanas mērķiem, nozīmīgākajām dabas vērtībām un tās ietekmējošiem faktoriem, kā arī ar priekšlikumiem teritorijas apsaimniekošanai, teritorijas funkcionālajam zonējumam, kā arī piedāvāto individuālo aizsardzības un izmantošanas noteikumu projektu.

Iedzīvotāji iepazīties ar dabas aizsardzības plāna projektu, sniegt priekšlikumus un paust viedokli par turpmāko teritorijas aizsardzību un apsaimniekošanu var gan klātienē, sanāksmju laikā, gan rakstiski. Priekšlikumus un komentārus par dabas aizsardzības plānu rakstiski būs iespējams sūtīt izstrādātājiem līdz šā gada oktobra sākumam, sūtot uz pasta adresi Vīlandes iela 3-6, Rīga, LV-1010, rakstot uz e-pasta adresi gauja@environment.lv. Ar dabas aizsardzības plāna projektu klātienē būs iespējams iepazīties Siguldas novada pašvaldībā, kā arī dabas aizsardzības plāna izstrādātāju tīmekļa vietnē environment.lv.

Gaujas Nacionālais parks, kas izveidots 1973. gadā, ir vecākais nacionālais parks Latvijā un otrs vecākais Baltijā. 2004. gadā Gaujas Nacionālais parks iekļauts Eiropas nozīmes aizsargājamo teritoriju tīklā “Natura 2000”. Šobrīd Gaujas Nacionālā parka teritorijā spēkā ir Gaujas Nacionālā parka likums (pieņemts 2009. gada 30. aprīlī) un 2012. gada 2. maija Ministru kabineta noteikumi Nr. 317 “Gaujas nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”. Atbilstoši esošajai likumdošanai dabas aizsardzības plānu apstiprina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs un tam ir rekomendējošs raksturs.

Dabas aizsardzības plāna izstrādi veic SIA “Estonian, Latvian & Lithuanian Environment”. Tā izstrāde notiek dabas skaitīšanas jeb projekta “Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā” laikā, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (85%) un Latvijas valsts (15%) atbalstu.

Pasākumi