×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Starptautiskais dzejas festivāls “Dzejas brauciens” Siguldas Jaunās pils terasē

8. septembris 19.00

Ceturtdien, 8. septembrī, plkst. 19.00 Siguldas Jaunās pils terasē notiks Starptautiskais dzejas festivāls “Dzejas brauciens”. Festivāla dzejnieki šogad ir Madara Gruntmane (Latvija), Sveta Grigorjeva (Igaunija) un Susinukke Kosola (Somija).

Kopš 2006. gada mobilais festivāls “Dzejas brauciens” dodas tūrē uz dažādām Igaunijas, Latvijas, Somijas, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas pilsētām. Tūres mērķis ir iepazīstināt ar citu valstu dzeju, veicināt tās tulkošanu dažādās valodās. Šogad festivāla maršruts ved no Rīgas uz Siguldu, Tartu un Helsinkiem.

“Dzejas brauciena” pasākumā notiks festivāla dzejnieku lasījumi oriģinālvalodā un latviešu valodā, kā arī diskusijas un sarunas par dzeju.

Madara Gruntmane ir dzejniece, triju dzejas krājumu autore. Debijas krājums “Narkozes” (2015) saņēma skatītāju simpātiju balvu Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā, kā arī raisīja plašu rezonansi lasītāju un rakstītāju vidū. Madara regulāri piedalās starptautiskos dzejas festivālos, meistarklasēs, darbnīcās un lasījumos. Dzejniece saņēmusi Aiovas Universitātes Starptautiskās Rakstniecības programmas Goda stipendiju (Honorary Writing Fellow at Iowa University’s International Writing Program (US)).

Sveta Grigorjeva ir dzejniece, horeogrāfe un dejotāja. Pirmie Svetas Grigorjevas dzejoļi publicēti jauno autoru žurnālā “Värske Rõhk” un literārajā žurnālā “Vikerkaar”. 2013. gadā iznāca Svetas Grigorjevas pirmais dzejoļu krājums “kurš baidās no svetas grigorjevas?”. Šī grāmata izsauca interesi, raisīja kritiķu polemiku. 2018. gadā iznāca viņas otrais dzejoļu krājums “american beauty”.

Susinukke Kosola (īstajā vārdā Danīls Kozlovs) ir dzejnieks, izdevējs, spilgts literāru pasākumu vadītājs un radošās rakstniecības pasniedzējs Turku universitātē. Līdz šim Susinukke Kosolam ir iznākuši pieci dzejoļu krājumi. 2012. gadā viņš nodibināja izdevniecību “Kolera-kollektiivi”, kur bez saviem darbiem izdod arī citu dzejnieku grāmatas, kā arī politisko literatūru. Susinukke Kosola pašlaik ir viens no populārākajiem somu dzejniekiem, kas ar spilgto ārieni un uzstāšanos – tātad ar savu klātbūtni – papildina rakstīto tekstu.

Festivāla radošais direktors ir dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš, producente – Jenni Kallionsivu.

Pasākums tapis sadarbībā ar biedrību “Poetry Ride”  un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi