×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Rūtas Dimdiņas gleznu izstāde “Starp debesīm un zemi” Siguldas novada bibliotēkā

15. septembris - 20. oktobris

Līdz 20. oktobrim Siguldas novada bibliotēkā aplūkojama gleznotājas Rūtas Dimdiņas gleznu izstāde “Starp debesīm un zemi”. Tajā māksliniece iemūžinājusi dažādās Latvijas ainavas, gleznojot plenēros Gulbenes, Stāmerienas, Rankas, Mālpils, Vestienas un Jaunpiebalgas apvidos.

Izstādes gleznas tapušas pēdējo divu gadu laikā, kad māksliniece intensīvi iegrima vasaras plenēros, baudot krāšņo Latvijas dabu ar upēm, ezeriem, pakalniem, tālejošām putnu balsīm.

Māksliniece gleznās spēlējās ar dabas un krāsu ritmiem, veidojot gleznieciski grafisku apvienojums. Gleznās debesis tiek attēlotas atstājot audekla tonējumu, radot telpu, kur mākslas darbā atvilkt elpu. Ainavas žanrā māksliniece niansēti attēlo ūdens atspulgus, kur saskata pa visam citādo ainavu, kas jau nedaudz deformējusies, debess un ūdens toņiem saplūstot kopā.

Gleznotāja Rūta Dimdiņa atspoguļo mirkļa iegribu starp tagadni un nākotni, meklējot balansu starp toņiem un realitātes atspoguļošanu. Kā daba satiekas ar otu uz audekla un kā pateikt tik daudz, lai nav par daudz. Glezniecībā viss biežāk pārvalda eļļas un akrila tehnikas. Viss sastopamākie žanri gleznotājas daiļradē ainava, portrets, animāliju.

Rūta Dimdiņa savu gleznošanas procesu raksturo šādi: “Tas ir tāds levitējošs brīdis, tad kad tu sajūti dabu un noķer to uz audekla. Pirms tam ir ļoti liela neziņa, bailes un pat apjukums. Mierīgi plaušās ievelc gaisu, un tad pēkšņi viss ir skaidrs, ko tu gribi gleznot. Nemanāmi prāts un roka apvienojas vienotā kustībā.”

Rūta Dimdiņa ieguvusi Latvijas Mākslas Akadēmijā bakalaura grādu glezniecībā un ir mākslinieku biedrības “Sarkanā akmens” biedre.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi