×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Latvijas Republikas 14. Saeimas vēlēšanas

1. oktobris

Sestdien, 1. oktobrī, Latvijā notiks Latvijas Republikas 14. Saeimas vēlēšanas, kurās uz nākamajiem 4 gadiem tiks ievēlēti 100 parlamenta deputāti. Saeimas vēlēšanās Siguldas novadā darbosies 12 vēlēšanu iecirkņi. Atgādinām, ka Saeimas vēlēšanās balsot var jebkurā vēlēšanu iecirknī. Informācija par tiem pieejama Centrālās vēlēšanu komisijas tīmekļa vietnē šeit.

Siguldas novadā darbosies šādi vēlēšanu iecirkņi:

► Nr. 614 Lēdurgas Kultūras nams Emiļa Melngaiļa iela 2, Lēdurga, Lēdurgas pagasts;
► Nr. 707 dienas centrs “Gauja” Centra iela 6, Inčukalna pagasts;
► Nr. 770 kultūras centrs “Siguldas devons” Pils iela 10, Sigulda;
► Nr. 771 kultūras centrs “Siguldas devons” Pils iela 10, Sigulda;
► Nr. 772 Siguldas 1. pamatskola Pulkveža Brieža iela 105, Sigulda;
► Nr. 773 Siguldas pagasta Kultūras nams Zinātnes iela 7B, Sigulda;
► Nr. 774 Mores Tautas nams Siguldas iela 13, More, Mores pagasts;
► Nr. 776 Allažu Sporta centrs Skolas iela 5, Allaži, Allažu pagasts;
► Nr. 782 Inčukalna Tautas nams Atmodas iela 1A, Inčukalna pagasts;
► Nr. 783 Krimuldas Tautas nams Parka iela 1, Ragana, Krimuldas pagasts;
► Nr. 784 sporta un atpūtas centrs “Namiņš” Zvaigžņu iela 7, Inciems, Krimuldas pagasts;
► Nr. 788 Mālpils Kultūras centrs Nākotnes iela 5, Mālpils.

Vēlētāji, kuriem nebūs iespēju nobalsot vēlēšanu dienā, varēs nodot balsi glabāšanā trīs dienas pirms vēlēšanu dienas, taču tikai 66 vēlēšanu iecirkņos Latvijā, Siguldas novadā – iecirknī Nr. 770 Siguldas novada Kultūras centrā Pils ielā 10, Siguldā. Pirms vēlēšanu dienas varēs nodot balsi pirmdien, 26. septembrī, no plkst. 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 29. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 12.00, piektdien, 30. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Balsstiesības Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadiem. Balsošanas dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID karte). 14. Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs un par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts.

Ja veselības stāvokļa dēļ nav iespējas nokļūt vēlēšanu iecirknī, vēlētāji varēs pieteikt balsošanu arī savā atrašanās vietā. Lai pieteiktu balsošanu savā atrašanās vietā, ir jāuzraksta iesniegums, kuru var nosūtīt arī pašvaldības vēlēšanu komisijai pa pastu uz adresi Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150 vai e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā var arī slimojošu personu aprūpētāji un vēlētāji īslaicīgās aizturēšanas vietās. Pieteikumu vēlētāja vārdā var aizpildīt un iesniegt arī uzticības persona.

Deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām iesniegušas 19 partijas. Uz 100 parlamenta deputātu vietām pretendē pavisam 1832 jeb 18 cilvēki uz 1 vietu.

Latvijā Saeimas vēlēšanās nodotās balsis skaita vēlēšanu iecirkņos vakarā un naktī pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas. Rezultāti būs redzami tīmekļa vietnē www.sv2022.cvk.lv.

Pasākumi