×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Marīlisas Teinfeldes-Grinsas (Igaunija) izstādes “Mēs tiksimies vēlreiz tur, kur dzeltenais lauks šķērso rozā ceļu” atklāšana kultūras centrā “Siguldas devons”

8. oktobris 15.00

8. oktobrī plkst. 15.00 Siguldā tiks atklāta igauņu tekstilmākslinieces un dzejnieces Marīlisas Teinfeldes-Grinsas (Maryliis Teinfeldt-Grins) personālizstāde, kurā būs apskatāmi krāsaini lielformāta gobelēni. Darbi izšūti, izmantojot cilpošanas adatu (punch needle), un to pamatā ir māksliniecei personīgi ilgošanās stāsti.

Marīlisa Teinfelde-Grinsa (dzimusi 1993. gadā) ir tekstilmāksliniece un dzejniece. Viņa savos darbos pievēršas mūsdienu ciema ainavai, stāstniecībai un Kadrinas dialektam, galvenokārt strādājot ar izšuvumiem, gobelēniem un rakstot dzeju. Vēlākajos darbos māksliniece strādā ar ainavu lasīšanas spējām.

Teinfelde-Grinsa ir studējusi Pallas University of Applied Sciences tekstilmākslā, Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļā, kā arī šobrīd studē Igaunijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā Laikmetīgajā mākslā. Teinfelde-Grinsa ir Igaunijas Kultūras ministrijas piešķirtās Eduard Wiiralt Scholarship stipendijas laureāte un Igaunijas Tekstilmākslinieku asociācijas 2019. gada Jaunais tekstilmākslinieks. Viņa ir arī Ādamsona-Ērika muzeja piešķirtās Ādamsona-Ērika stipendijas laureāte.

Izstādi bez maksas kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespējams apskatīt līdz 9. novembrim.

Pasākumi