×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Projekta “Daba rada 2022” dalībnieku sajūtu grāmatu izstādes “Atvērums” atklāšana un tikšanās ar māksliniecēm Siguldas novada bibliotēkā

29. oktobris 11.00

Siguldas novada bibliotēkā līdz 30. novembrim apskatāma sajūtu grāmatu izstāde “Atvērums”, kuras darbi tapuši projekta “Daba rada 2022” laikā. 29. oktobrī plkst. 11.00 notiks tikšanās ar māksliniecēm notiks 29. oktobrī plkst. 11.00.

Lai radošās izpausmēs un saskarsmēs atbalstītu māksliniekus un izmantotu pieejamos dabas un otrreizējās pārstrādes materiālus, kā arī lai veicinātu mākslinieku radošo jaunradi, šovasar Dzērbenes radošajā mājā “Memberi” tika realizēts projekts “Daba rada 2022”. Tas jau trešo vasaru piedāvāja iespēju eksperimentēt un radoši ielūkoties daudzveidīgajā dabas iespēju un otrreizējās pārstrādes papīrmākslas pasaulē.

Darbs aizsākās ar Papīrmākslas darbnīcu, kur tika izgatavotas mākslinieciskas dažāda biezuma un dažādu pieejamo augu šķiedru papīrloksnes, savukārt Augu darbnīcā tika pētītas augu izmantošanas iespējas, kā labāk nokrāsot papīru un šķiedru, apgūta batika un dabas druka (ecoprint), kā arī citi paņēmieni.

Projekta dalībnieki iegūtos materiālus tālāk izmantoja savās radošajās izpausmēs – sajūtu grāmatas lapām, starplapām, kolāžām un vākiem. Rezultātā katrs izveidoja savu mākslinieka oriģinālgrāmatu, kas apkopo visas vasaras laikā apgūtās prasmes, ilustrē katra dalībnieka sajūtas un dokumentē laiku, kurā dzīvojam, ko redzam, jūtam un par ko vēlamies runāt.

Projektu realizē grafiķe un dizainere Ērika Māldere un tekstilmāksliniece Ērika Zutere, Starptautiskās papīrizgatavotāju un papīrmākslinieku asociācijas biedres un mākslas pedagoģes.

Pasākumi