×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Jāņa Puriņa personālizstādes “Manai pilsētai Siguldai” atklāšana mākslu skolā “Baltais flīģelis”

1. novembris 16.40

Otrdien, 1. novembrī, plkst. 16.40 mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā tiks atklāta mākslinieka Jāņa Puriņa personālizstāde “Manai pilsētai Siguldai”. Ekspozīcija mākslu skolā būs skatāma līdz 26. novembrim.

Jānis Puriņš ir dzimis Siguldā 1952. gadā, mācījies Siguldas 2. vidusskolā. Mākslinieka radošā darbība sākusies 1976. gadā, kad sācis strādāt Siguldas pilsētas Kultūras namā par mākslinieku, noformētāju un dekoratoru.

No 1980. līdz 1987. gadam mācījies Maskavas Mākslas universitātē glezniecību – stājgrafiku pie profesora Grohotova. Paralēli tam apguvis iemaņas arī Rīgā, studijā “Kolorīts”, pie mākslinieka Harija Blunava.

Jānis Puriņš strādā akvareļglezniecībā, kā arī eļļas, guašas un tempera tehnikā, gleznojot dabas ainavas, kluso dabu un portretus. Ir vairāk nekā 2000 mākslas darbu autors.

1985. gadā Siguldas pagasta Kultūras namā tika atklāta Jāņa pirmā personālizstāde. Mākslinieks ar saviem darbiem ir piedalījies vairākās izstādēs Latvijā, gan ārpus Latvijas.

Izstāde skatāma darbdienās plkst. 10.00–19.00 un sestdienās plkst. 10.00–14.00.

Pasākumi