×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Starptautisks džeza bigbenda projekts “What if…” kultūras centrā “Siguldas devons”

10. novembris 18.00

No 7. līdz 11. novembrim Latvijas Mūzikas akadēmijā norisināsies Starptautisks bigbenda projekts “What if…”, kura ietvaros koncertā izskanēs hipotētiska pasaka džeza bigbendam. Mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Dāvja Jurkas vadībā Erlenda Skomsvolla iestudētā hipotētiska pasaka “What if…” jeb “Kas būtu bijis, ja…” 10. novembrī plkst. 18.00 būs baudāma kultūras centrā “Siguldas devons”.

Projektā ar “Erasmus+” programmas atbalstu apvienojušies Olborgas (Dānija), Gēteborgas (Zviedrija), Roterdamas (Nīderlande), Tallinas (Igaunija) un Rīgas (Latvija) džeza studenti, kuri nedēļas laikā sagatavos trīs kombo programmas koncertam. Visu nedēļu ar projekta dalībniekiem strādās īpaši viesdocētāji – Ulfs Bandgrens (Zviedrija), Martins Granums (Dānija), Rezo Kiknadze (Gruzija) un Joosts Patočka (Nīderlande).

Hipotētisks stāsts ir par to, kas nekad nav noticis, tajā pašā laikā mēģinot iedomāties, kā izskatītos lietas, ja būtu noticis tas, kas nekad nav noticis. Hipotētiskās pasakas autoru Erlendu Skomsvollu ieinteresēja fakts, ka džezs un klasiskā mūzika skan tik atšķirīgi, īpaši pirmajās džeza ēras desmitgadēs 20. gadsimta sākumā. Autors sāka spēlēties ar idejām, kā skanētu mūzika, ja Ņuorleānas džezs būtu saplūdis ar Arnolda Šēnberga atonālo 12 toņu tehniku. Tātad hipotētiskā pasaka ir par to, kas būtu bijis, ja džezs un klasiskā mūzika būtu ieklausījušies viens otrā, sākot ar 1910. gadu un turpmāk.

Erlends Skomsvolls (Erlend Skomsvoll) ir norvēģu komponists, aranžētājs un pianists, kurš izveidojis ritmiski un melodiski spilgti individuālu stilu. Liela daļa viņa dzīves saistīta ar Trondheimas džeza orķestri, kuram veidotas aranžijas koncertiem ar “Pat Metheny”, “New York Voices” un “Chick Corea”, kā arī ar viņa paša bigbendu “Skomsork”.

2000. gadā Moldes Džeza festivālā Erlends Skomsvolls ar Trondheimas Bigbendu atskaņoja lielisku koncertu ar “Chick Corea” mūziku un pašu Meistaru solista lomā. “Chick Corea” bija tik sajūsmināts par rezultātu, ka 2001. gadā devās koncerttūrē pa visu Norvēģiju ar Skomsvolla bendu.

Biļetes cena – 2,50 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID karti – 2 eiro. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā kultūras centra “Siguldas devons” kasē un “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi