×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Koncertizrāde “Mūžības skartie. Aleksandrs Čaks” Krimuldas Tautas namā

12. novembris 18.00

 

12. novembrī plkst. 18.00 Krimuldas Tautas namā viesosies aktieris Mārtiņš Vilsons, komponists Jānis Lūsēns un mūziķe Evija Mundeciema ar koncertprogrammu “Mūžības skartie”. Koncertizrāde ir patriotiski muzikāla mistērija, kas stāsta par Brīvības cīņām.

Mākslinieki ietērpuši Aleksandra Čaka tekstus spēcīgā, patriotiskā, emocionālā un mākslinieciski sensitīvā valodā, kas ļauj izdzīvot un saprast latviešu strēlnieku varonību un neatkarīgas valsts izveides augsto cenu, kuru viņi samaksāja arī par mūsu brīvību un labklājību.

Dažādos laikos atšķirīgi vērtētais darbs ir viens no svarīgākajiem un mākslinieciski augstvērtīgākajiem. To svarīgi atgādināt, izmantojot visus mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus, padarot to saprotamu dažādu vecumu, tautību un reliģiskās piederības cilvēkiem. Ejot tālāk un iezīmējot nākotnes vīziju, jāizzina pagātni, lai ar cildeniem un mūsu tautas varoņu pašaizliedzīgiem piemēriem saprastu lietu kārtību un dotu iespēju augt mums pašiem.

Viens no Aleksandra Čaka daiļrades vadmotīviem bija personības brīvība, kas visspilgtāk izpaudās poēmu ciklā “Mūžības skartie”, kur strēlnieku tēli attēloti kā pilsoniskās un valstiskās brīvības

Autori: Aleksandrs Čaks, Jānis Lūsēns, Mārtiņš Vilsons. Scenārijs balstīts Aleksandra Čaka poēmu ciklā “Mūžības skartie”.

Biļetes cena – 10 eiro, iepriekšpārdošanā arSiguldas novada ID kartēm – 20% atlaide. Biļetes var iegādāties Krimuldas Tautas namā. Biļetes var iegādāties Krimuldas Tautas namā, tālrunis uzziņām: 27737303.

Pasākumi