×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Kristīnes Kliginas personālizstāde “Skiču bloka piezīmes” mākslu skolā “Baltais flīģelis”

29. novembris - 07. decembris

Līdz 7. janvārim mākslu skola “Baltais flīģelis” aicina apmeklēt mākslinieces Kristīnes Kliginas, “Siguldas novada Gada balvas kultūrā 2022” saņēmējas, personālizstādi “Skiču bloka piezīmes”. Izstāde apvieno pēdējos gados tapušos zīmējumus no autores skiču blokiem.

Zīmīgi, ka izstāde ir aplūkojama mākslu skolas “Baltais flīģelis” Izstāžu telpā ne vien tāpēc, ka Kristīne Kligina ir šīs skolas skolotāja, bet arī tādēļ, ka pats pirmais šīs darbu sērijas zīmējums tapa pavisam nejauši, piedaloties vasaras plenērā kopā ar mākslu skolas audzēkņiem.

Sākotnēji māksliniecei šis nelielais skiču bloka formāts bija liels izaicinājums, bet tam sekoja azarts. Tā viens pēc otra tapa zīmējumi, kuros bija vērojami autores dzimtās pilsētas ievērojamākie objekti. Tāpat darbos fiksēti vasaras koncerti, kas mūsu Siguldā ir tik daudzveidīgi un krāšņi. Zīmējumu mērķis nav laikmeta dokumentācija, tie ir mirkļa fiksēšana laikā.

Zīmējumi veidoti autores iecienītā tehnikā, kas raisa asociācijas ar nebeidzama diega pavedienu. Kam par iedvesmu varētu būt mākslinieces īpašā aizrautība ar tekstilmateriālu. Zīmējumu rokraksts vēl aizvien tiek attīstīts un meklēts, tādēļ vērīgāks skatītājs tajos varēs novērot rokraksta mainību.

Šie mākslas darbi tika pamanīti arī ārpus autores skiču bloka, kā rezultātā tapa darbu sērija Latvijas televīzijas kultūras raidījumam “Priekšvārds. Dzejnieks Linards Tauns”. Daļa šo zīmējumu ir iekļauti izstādē.

Kristīne Kligina ir beigusi Latvijas Mākslas Akadēmiju, kur ieguvusi maģistra grādu Glezniecības nodaļā, izstrādājot diplomdarbu pie gleznotājas Ievas Iltneres. Bakalaura grādu ieguvusi tekstilmākslas nodaļā.

Kopš 2018. gada māksliniece ir rīkojusi 9 personālizstādes, bet kopš 2014. gada piedalījusies ap 50 dažādās grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Darbi pabijuši izstādēs Japānā, Dienvidāfrikā, Francijā, Slovākijā, Lietuvā, Igaunijā un Vācijā. Mākslinieces darbi ir atrodami privātkolekcijās Latvijā, Japānā, Austrālijā, Saūda Arābijā, ASV, Dienvidāfrikā, Vācijā, kā arī Francijas pilsētas Anžēras Mākslas muzeja fondos.

Paralēli ikdienas mākslas darbībai savā studijā “Vieta Nr. 6” Siguldā, māksliniece nodod savas zināšanas audzēkņiem gan mākslu skolā “Baltais flīģelis”, gan Rīgā “Alises Rozes dizaina un mācību centrā”. Kristīne Kligina aktīvi piedalījusies dažādos mākslas projektos Siguldas novadā. Ir autore Siguldas Gaujas senielejas vides skulptūrai “Lācis”, kas aplūkojams no Siguldas Gaisa vagoniņa.

Izstāde “Skiču bloka piezīmes” mākslu skolā būs apskatāma līdz 7. janvārim darbdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi